Ο Τσίπρας ομολογεί ότι το 2015 είχε οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση - Free Sunday
Ο Τσίπρας ομολογεί ότι το 2015 είχε οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση

Ο Τσίπρας ομολογεί ότι το 2015 είχε οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση

Την απομόνωση στην οποία είχε φέρει την χώρα το 2015 παραδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία δηλώνει επικαλούμενος τα ταξίδια που ο ίδιος έχει κάνει στο εξωτερικό όπως και τις επισκέψεις κορυφαίων ηγετών στη χώρα μας- «η χώρα άλλαξε κατηγορία. Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

«Το 2017 δεν είναι 2015», λέει ο κ.Τσίπρας σε μία προσπάθεια να πείσει οτι άλλαξε ο ίδιος ενώ αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ κάνει λόγο για «απόλυτη επιτυχία»:

«Η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια» σημειώνει ο κ. Τσίπρας και κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ» τη στιγμή που το διαδίκτυο κάνει πάρτι με τα αγγλικά του.

Ο πρωθυπουργός διαψεύδει ενδεχόμενο ανασχηματισμού καθώς όπως λέει «η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές» αλλά παράλληλα κάνει άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες που «αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».