Φίλης διαψεύδει Καμμένο: Ποτέ δεν αποφάσισε η Βουλή για αναβάθμιση - Free Sunday
Φίλης διαψεύδει Καμμένο: Ποτέ δεν αποφάσισε η Βουλή για αναβάθμιση

Φίλης διαψεύδει Καμμένο: Ποτέ δεν αποφάσισε η Βουλή για αναβάθμιση

Σε διάψευση των ισχυρισμών του Υπουργού Άμυνας, Πανου Καμμένου ότι η συμφωνία για την αναβάθμιση των F16 έχει τη σύμφωνη γνώμη της βουλής, προχώρησε σήμερα ο βουκευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης.

«Έγινε μια συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής δεν μπήκαν τότε συγκεκριμένα θέματα, τη συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τραμπ», είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 πήρε σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική επιλογή για την αναβάθμιση των F16 την οποία απέδωσε στα ανταλλάγματα για τη στήριξη της Ελλάδας θέτοντας όμως το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

«Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» συνέχισε ο πρώην υπουργός, ο οποίος, όταν του ετέθη το ζήτημα για τα ανταλλακτικά, περιορίστηκε να απαντήσει «μη στρίβετε το μαχαίρι στην πληγή» ενώ ζήτησε να πουν οι ειδικοί αν «με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισορροπία».
Ο κ. Φίλης ζήτησε «πολιτικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, συμπληρώνοντας ότι «το θέμα των εξοπλισμών είναι βασικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δύο χώρες με λογική αποκλιμάκωσης».