Οι δέκα προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία - Free Sunday
Οι δέκα προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία

Οι δέκα προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία. Είναι προσωπική μου πολιτική δέσμευση το πρόγραμμά μας να εφαρμοστεί στο ακέραιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα, τις 10 προτάσεις του κόμματος για την παιδεία.

Οι 10 προτάσεις

1. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, η οικογένειά του, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο.

2. Νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία με αντικείμενα όπως ο προγραμματισμός, η επιχειρηματικότητα, η οδική συμπεριφορά και η κοινωνική αγωγή.

3. Εισαγωγή του θεσμού της πρακτικής άσκησης για όσους μαθητές το επιθυμούν σε τοπικές επιχειρήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

4. Επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα του θεσμού του Πρότυπου-Πειραματικού σχολείου με αρχή από τις υποβαθμισμένες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

5. Ιδρύονται Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα αναπτύσσουν νέες καινοτόμες διδακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους.

6. Κατάργηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ που θα μπορούν να ιδρύουν ξενόγλωσσα προγράμματα, διεπιστημονικά μεταπτυχιακά και εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα.

7. Τα καλύτερα πανεπιστήμια θα επιβραβεύονται με πρόσθετη χρηματοδότηση.

8. Εισαγωγή εσωτερικού προγράμματος κινητικότητας για φοιτητές μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων, στα πρότυπα του Erasmus.

9. Το άσυλο στα πανεπιστήμια θα αποκτήσει ξανά το πραγματικό του νόημα. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών.

10. Ειδικά φορολογικά κίνητρα για τη χρηματοδοτική υποστήριξη των startup επιχειρήσεων.