Ο Τσίπρας στη Θράκη τάζει έργα εκατομμυρίων ευρώ και δίνει έμφαση στη μειονότητα - Free Sunday
Ο Τσίπρας στη Θράκη τάζει έργα εκατομμυρίων ευρώ και δίνει έμφαση στη μειονότητα

Ο Τσίπρας στη Θράκη τάζει έργα εκατομμυρίων ευρώ και δίνει έμφαση στη μειονότητα

"Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας, και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Ο κ.Τσίπρας εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.  

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και τη δημιουργία πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός μετέβη στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό, τον οποίο διαβεβαίωσε για την προσήλωση του στην ισότητα όλων των Ελλήνων πολιτών.

«Το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού»,  είπε ενώ επανέλαβε τη βούληση του «οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες».

Εγώ και η κυβέρνησή του αγωνιζόμαστε  και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών, είπε ο κ.Τσίπρας σε μία αναφορά στην Τουρκία την οποία δεν κατονόμασε ενώ ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επόμενη στάση του πρωθυπουργού είναι στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".

Αργότερα θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή,
Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη", την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο "Arcadia. 
Τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Θράκη συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλια Τσαρουχά.