Ο Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Ο Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι «η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», έδωσε στους βουλευτές του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ομιλία στην οποίθα απέφυγε τις αναφορές στην πρόσφατη επισκεψη του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

  • χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

  • με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

  • με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων

  • με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

  • με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

  • με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85% 

«Τι να κάνουμε η Αριστερά και η παράταξή μας ήρθε πάνω από όλα για να στηρίξει τις δυνάμεις της εργασίας», είπε ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,

«Θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα "εξαπτέρυγά" της» προσέθεσε προαναγγέλλοντας ότι οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και εκφράζοντας την ελπίδα

«Φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».


Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έθεσε τους παρακάτω στόχους για την κυβέρνηση του:

  • Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

  • να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

  • να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

  • να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης. 

Σε πείσμα όλων των μετρήσεων, ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ότι όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις.

«Έχουμε άνοδο της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας», είπε.

Σε μία προσπάθεια να ανυψώσει το ηθικό των βουλευτών, ο κ.Τσίπας είπε οτι πουθενα στον κόσμο δεν κέρδισε εκλογές η SIEMENS.

«Πουθενά δεν κέρδισε εκλογές η Siemens και όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αποκαλύψεις των paradise papers και τον ισχυρισμό του προέδρου της ΝΔ ότι θα κερδίσει τις εκλογές, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις.

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι «σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους» γιατί, όπως παρατήρησε, «κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».