Βγήκε με άδεια ο Κουφοντίνας - Free Sunday
Βγήκε με άδεια ο Κουφοντίνας

Βγήκε με άδεια ο Κουφοντίνας

Τον όρο της παρουσίας δύο φορές την ημερα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του, δηλαδη στο Βαρνάβα Αττικής, έχει η άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνα

Η άδεια, η πρώτη μετά το 2002 που παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ, είναι 48ωρη ξεκίνησε σήμερα στις 12 και λήγει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ακριβώς έξω από τον πύλη βρίσκονταν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Εκτωρας.ενώ ομάδα ατόμων, που τον αποθέωσε με συνθήματα και επιφωνήματα  και ο ίδιος ήταν φανερά χαρούμενος και χαμογελαστός. 

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είπε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση με διαρροή ανωνύμων κύκλων τηςπαραπέμπει στο δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού  για την απόφαση για χορήγηση άδειας στον βασικό εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντινα.

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα έλεγαν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, γι' αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Επισημαίνει πάντως οτι η απόφαση για την άδεια στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών.

Από τους υπόλοιπους της 17Ν, ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει 6 άδειες. Μετά το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες παραβίασε την 7η έστειλε μια δολοφονική βόμβα με καρφιά στο ΑΤ Ιτέας, μια άλλη σε εφορία και συμμετείχε στο σχέδιο Γοργοπόταμος για να την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Βασίλης Τζωρτάτος παίρνει άδειες και εκπαιδευτικές.

Ο Σάββας Ξηρός επρόκειτο να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι το 2015 αλλά δεν το δέχτηκε.