Τζανακόπουλος: Η οικονομία αλλάζει σελίδα - Free Sunday
Τζανακόπουλος: Η οικονομία αλλάζει σελίδα

Τζανακόπουλος: Η οικονομία αλλάζει σελίδα

«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα και περνάει σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης με βελτίωση όλων των θεμελιωδών μεγεθών της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «σιγά-σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη». Επικαλέστηκε συγκεκριμένα τους δείκτες της οικονομίας που αποδεικνύουν, όπως ανέφερε, «την αλλαγή σελίδας», καθώς και τις δηλώσεις ευρωπαϊκών θεσμών και αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι πως αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο.

«Εμείς ακούμε με ικανοποίηση και τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, ειδικά της Κομισιόν, οι οποίες δείχνουν ότι το κλίμα στην ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί κατά πολύ» είπε, για να προσθέσει: «Βλέπουμε τις προβλέψεις, οι οποίες μιλούν για μια αρκετά δυναμική ανάκαμψη, η οποία ξεκινάει το 2017 και ακόμα πιο υψηλή το 2018 και το 2019. Ήδη ξέρουμε ότι το 2017, για πρώτη φορά, θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι κοντά στο 2%, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται, από τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ότι αυτό δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά ότι αντιθέτως σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη»

Επισήμανε ακόμη πως «σε καμιά περίπτωση εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα». Όπως είπε, «υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη σοβαρή δυνατότητα» με πρώτο και κύριο «το ζήτημα της ανεργίας που είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)