Μητσοτάκης: Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο - Free Sunday
Μητσοτάκης: Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο

Μητσοτάκης: Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο

«Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στο Action 24.

«Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. Θα προσέθετα ότι εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «Οι Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από το κόμμα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ίσως κάποια στιγμή ξεχειλίσει το ποτήρι. Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι ο κ. Καμμένος να  προσέλθει σε πρώτη  φάση στη βουλή και να δώσει απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα  τα οποία του θέτουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η δημοσιογραφική έρευνα. Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν λειτουργούν έτσι οι ευνομούμενες Δημοκρατίες. Ο ρόλος του Τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία και εσείς αυτό κάνετε, με ρωτάτε σκληρές ερωτήσεις, κι εγώ απαντώ. Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμένος θα πρέπει να απαντήσει για μία σειρά από ερωτήματα, να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος αυτού του περίεργου μεσάζοντα, γιατί επιλέχθηκε, γιατί κάθε τρεις και λίγο  ο κ. Καμμένος δίνει μία διαφορετική εξήγηση. Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σκοτεινή, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οικονομία και τις επενδύσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «Δύο εμβληματικές επενδύσεις Ελληνικό και Σκουριές, δεν προχωρούν με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Άδειες διαδικαστικού χαρακτήρα στις Σκουριές δεν υπογράφονται από τον Υπουργό και στο Ελληνικό βρίσκονται συνέχεια προσχώματα και δικαιολογίες για να μην προχωρήσει αυτή η επένδυση. Η Κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στους Σκουριές θα χαθούν και δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Και βλέπετε εδώ την αντίφαση. Μια Κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει τις επενδύσεις, για τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο και τελικά με υπονόμευση της εικόνας που η ίδια θέλει να χτίσει. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Και αυτή θα σας έλεγα ότι είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής της δικής μας από την πολιτική της Κυβέρνησης».

Τέλος υπογράμμισε ότι «στις επόμενες εκλογές δεν ψηφίσει ούτε ο κ. Σόιμπλε, ούτε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Και οι Ευρωπαίοι έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση, την οποία ο κ. Τσίπρας πρότεινε. Εμείς προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε μαζεμένο κράτος, θέλουμε λιγότερους φόρους, το λέω ξεκάθαρα να το καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες, έχουμε μια διαφορετική αντίληψη».

Για την υπόθεση Κουφοντίνα δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η Κυβέρνηση το έκανε 8 χρόνια.  Η  Κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά αυτήν την απόφαση. Η Κυβέρνηση δημιούργησε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία -πιστεύω- ασκεί πίεση και σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι  και ενδεχομένως να μην πράξουν το σωστό.»