Γεννηματά- Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του νέου φορέα - Free Sunday
Γεννηματά- Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του νέου φορέα

Γεννηματά- Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του νέου φορέα

Ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και στον Γιάννη Ανδρουλάκη θα κριθεί στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή, η ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε λίγο πάνω από το 42% και ο ευρωβουλευτής λίγο πάνω από το 25% μετά από μία ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 211.000 άτομα.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από 608 σε σύνολο 878 εκλογικών τμημάτων (σε απόλυτους αριθμούς 175.000 πολίτες), τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς διαμορφώνονται ως εξής:

  • Φώφη Γεννηματά 42,50% (73.939 ψήφοι)
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,14% (43.735 ψήφοι)
  • Γιώργος Καμίνης 13,52% (23.520 ψήφοι)
  • Σταύρος Θεοδωράκης 9,81% (17.062 ψήφοι)
  • Γιάννης Μανιάτης 4,26% (7.417 ψήφοι)
  • Γιάννης Ραγκούσης 2,39% (4.162 ψήφοι)
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,65% (2.877 ψήφοι)
  • Απόστολος Πόντας 0,53% (924 ψήφοι)
  • Δημήτρης Τζιώτης 0,20% (343 ψήφοι)

 Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το μεσημέρι

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα»., δήλωσε η Φώφη Γεννηματα,

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκηςσημείωσε ότι «χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα.

Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου. Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους».

Με ενωτική διάθεση ήταν και το μήνυμα του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα».

Τα συγχαρητήριά του προς την Φώφη Γεννηματά απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε «ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις» και ο Γιάννης Μανιάτης πρόσθεσε «νίκησε η Παράταξη. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».