Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας - Free Sunday
Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας.

«Η ελληνική οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει σημειώσει εξαιρετικά θετικές επιδόσεις. Το σύνολο των δεικτών βρίσκονται σε ανάκαμψη και αναμένεται να σημειώσουμε για πρώτη χρονιά μετά από μια δεκαετία, ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Ο κύριος, ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να σταματήσουμε τη καταστροφική πορεία των δημόσιων οικονομικών, προστατεύοντας ταυτόχρονα, τους αποκλεισμένους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες. Παρά την καταστροφολογία και τον ορυμαγδό των ψευδών ειδήσεων, και φέτος, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχουμε την δυνατότητα να διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι. Εκ των οποίων τα 720 εκατ. θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατ. συμπολίτες μας. «Αποκαθιστούμε την αδικία της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων, επιστρέφοντας 315 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή θα υλοποιηθεί τη μέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έκτακτο επίδομα θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης» συμπλήρωσε. «Για 2η χρονία ελληνική οικονομία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις. Αποκλιμακώνεται η ανεργία (περισσότερες 400.000 θέσεις εργασίας)» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Τέλος, θα δοθούν 360 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των ΥΚΩ, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια για τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου», κατέλησε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του για την διανομή κοινωνικού μερίσματος.