Αλ. Τσίπρας: Εκεί που εσείς αποτύχατε, εμείς πετυχαίνουμε - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Εκεί που εσείς αποτύχατε, εμείς πετυχαίνουμε

Αλ. Τσίπρας: Εκεί που εσείς αποτύχατε, εμείς πετυχαίνουμε

«Εκεί που εσείς αποτύχατε, προς θλίψη σας, εμείς πετυχαίνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το «κοινωνικό μέρισμα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται να επικυρώσει μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: Τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες.

«Η χώρα ανέκτησε πρόσβαση στις αγορές με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα του 2014, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη έξοδος στις αγορές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός θα καταγράψει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το στόχο του 1,75%.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα αλλάζει σελίδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «το σύνολο των δεικτών βρίσκονται σε ανάκαμψη και η χώρα αναμένεται να καταγράψει, για πρώτη χρονιά μετά από μια δεκαετία, ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%, στο τέλος του έτους».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καταντάει γραφική». «Θέλετε να ξεχάσει ο λαός ότι πήρατε μέτρα με 30 δισ. φόρους, εσείς που ξιφουλκείτε εναντίον της υπερβολικής φορολόγησης;», σχολίασε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν είχατε υπεραπόδοση ή μείωση της ανεργίας;», διερωτήθηκε.

«Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για υπερφορολόγηση, όμως όργιο υπερφορολόγησης βίωσαν οι πολίτες επί των ημερών Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε μια πενταετία, λήφθηκαν μέτρα ύψους 65 δισ.: 30 δισ. περικοπές δαπανών και 35 δισ. φόροι, όπως οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος κ.α.», απάντησε, στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκηο οποίος νωρίτερα έκανε λόγο για υπερφορολογηση,  ο κ. Τσίπρας.