Στους 4 οι διαφωνούντες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία - Free Sunday
Στους 4 οι διαφωνούντες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Στους 4 οι διαφωνούντες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Σε τέσσερις ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν την ανάκληση της συμφωνίας πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει ο ίδιος στο θέμα, στη συζήτηση της Δευτέρας στη βουλή.

Στους 4 συμπεριλαμβάνονται:

  • ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος χθες δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».
  • ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής είπε ότι «διαχρονικά η Ελλάδα δεν είχε ευθεία εμπλοκή με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ίσως καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση».
  • Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε ότι “από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας”
  • Ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε ότι συμφωνεί με τον κ.Φίλη.