Ο "ειρηνιστής" Τσίπρας πουλάει βόμβες για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη - Free Sunday
Ο "ειρηνιστής" Τσίπρας πουλάει βόμβες για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

Ο "ειρηνιστής" Τσίπρας πουλάει βόμβες για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

Την πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο αλλά και την προσήλωση του στην συμφωνία για την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αριστερής πτέρυγας του κόμματος του ότι θα αποσυρθεί από την εφαρμογή της.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του στη βουλή, στην οποία δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για τη συμφωνία και τους μεσάζοντες, η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε έκκληση στην Ελλάδα να μην πουλήσει εξοπλισμούς στην Σαουδική Αραβία επειδή τους χρησιμοποιεί για τους καταστροφικούς και δολοφονικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη.

saudi yemen sales

Την απόφαση της ΝΔ να ερευνηθεί πλήρως η πώληση κατέστησε σαφή ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πιο σημαντικό για τη ΝΔ είναι το πολιτικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και το οποίο περιμένουμε να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό: Τα γνώριζε αυτά ο κ. Τσίπρας; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχε μεσάζων και άλλος μεσάζων; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς είχε συμβεί; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε ο κ. Παπαδόπουλος τον Αύγουστο που ήρθε το κλιμάκιο της Σαουδικής Αραβίας; Και εν τέλει πού είναι η συμφωνία; Πού είναι τα λεφτά;»., σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ μετά τη συζήτηση.