Στην Αθήνα ο Ερντογάν - Έθεσε θέμα Λωζάνης για τη μειονότητα στη Θράκη- Σφάλμα οι διώξεις των Ελλήνων στην Πόλη - Free Sunday
Στην Αθήνα ο Ερντογάν - Έθεσε θέμα Λωζάνης για τη μειονότητα στη Θράκη- Σφάλμα οι διώξεις των Ελλήνων στην Πόλη

Στην Αθήνα ο Ερντογάν - Έθεσε θέμα Λωζάνης για τη μειονότητα στη Θράκη- Σφάλμα οι διώξεις των Ελλήνων στην Πόλη

 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το αεροπλάνο του οποίου προσγειώθηκε στην Αθήνα, λίγο μετά τις 10:30, με καθυστέρηση λίγων λεπτών.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ παρών ήταν και ο Τούρκος Υπεξ, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατεθεσε στεφάνι, συνοδευόμενος απο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο κ.Παυλόπουλος καλωσορίζοντας τον κ.Ερντογάν

Η φιλία μας στηρίζεται στη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία ειναι αδιαπραγμάτευτη και δεν χρειάζεται επικαιροποίηση, είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θέμα δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης, έθεσε απαντώντας ο κ.Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η μειονότητας στερείται του δικαιώματος της αποτη συνθήκη της Λωζάνης να εκλέγει την θρησκευτική της ηεγσία και έθεσε θέμα διακρίσεων και σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος, όπως εσεις, θα σας απαντήσει η κυβέρνηση, είπε ο κ.Παυλόπουλος.

Δεν θα έθετα αυτα τα ζητήματα, αν δεν τα είχατε θέσει εσεις, ανταπάντησε ο κ.Ερντογάν.

Απέφυγε να μπει στην ουσία καλωσορίζοντας τον κ.Ερντογάν στο Μέγαρο ΜΑξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχήθηκε ενίσχυση της συνεργασίας, ενώ ο κ.Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν επωφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας, ενώ ζήτησε να παραμεριστούν οι ακραίοι ιδεολογικά κύκλοι.ενω εξέφρασε τη λύπη του για τις διώξεις Ελλήνων στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για σφάλματα,