Οι κρίσεις του Υπουργού είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους δικαστές - Free Sunday
Οι κρίσεις του Υπουργού είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους δικαστές

Οι κρίσεις του Υπουργού είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους δικαστές

 

«Η κρίση του υπουργού είναι παρέμβαση», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκου Σαλάτα αναφερόμενοσ στις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των δικαστών.

«Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών, δεν έχουν καταλάβει ότι οι εξουσίες είναι ισότιμες και δεν μπορεί να γίνεται αυτό», είπε ο κ. Σαλάτας κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Σε ότι αφορά στην απουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή από την συνέλευση, ο κ.Σαλάτας είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν έρχεται υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέλευση», ενώ τον κάλεσε «να είναι πιο προσεκτικός ώστε να μην έχει την ανάγκη προφύλαξης».«Δεν νομίζουμε ότι ωφελεί τον λαό η οξύτατη αυτή αντιπαράθεση. Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα κάνει επενδύσεις όταν είναι σε ένταση η εκτελεστική με την δικαστική εξουσία, δεν το καταλαβαίνει αυτό η εκτελεστική εξουσία;», είπε ενώ έκανε λόγο για ψέμματα σε ότι αφορά στις απόψεις της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε πόθεν έσχες αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η μη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων για ευνόητους λόγους. Εμείς είμαστε αντιμέτωποι με το κοινό έγκλημα, δεκάδες δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική προστασία και δεν μπορούν να πάνε στο περίπτερο για μια εφημερίδα».Ο κ.Σαλάτας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει διάλογο για το θέμα.

«Νομίζετε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που λένε δεν στέκουν;» είπε ο κ. Σαλάτας.