Καμμένος: Δεν συναινώ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ - Free Sunday
Καμμένος: Δεν συναινώ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ

Καμμένος: Δεν συναινώ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ

Το δικό του μήνυμα ότι ως πολιτικός αρχηγός δεν πρόκειται να συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

O υπουργός Άμυνας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να παραδώσει συγκρότημα κατοικιών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατόπεδο «Νταλίπη» υπενθύμισε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας: «Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων» σημείωσε.

Παράλληλα,  εξέφρασε την απόψή του ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, καθώς η χώρα θα βγει από μια βαθιά οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες όλων.

Ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση και ανέφερε: «Είμαι έτοιμος να δεχθώ την οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και τις επιθέσεις. Μπορούν να επιτίθενται σε εμένα, αντέχω επιθέσεις, αλλά να μην τολμήσει κανείς να επιτεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Εγώ φέρω την πολιτική ευθύνη και μπορούν να τα χρεώνουν όλα σε εμένα, αλλά όχι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλουμε, σήμερα, που ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού, να γυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές που ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούσε εθνικό θέμα και να στηρίξουμε όλοι με την ψήφο μας τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε πολιτικά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα της δημόσιας ζωής».