Του Κοντονή του φταιν οι δικαστές - Free Sunday
Του Κοντονή του φταιν οι δικαστές

Του Κοντονή του φταιν οι δικαστές

«Aποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού», χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία επιρρίπτοντας ευθύνες για την βομβιστική επίθεση σε όσους καλλιέργησαν πολεμικό κλίμα εναντίον της δικαιοσύνης.

«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού», ανέφερε ο κ.Κοντονής, χωρίς να κατονομάσει την ΕΔΕ.

Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕ είχε επισημάνει ότι «η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας» και προσθέτει :

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους . Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».