Σκληρή απάντηση στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται πριν μιλήσει - Free Sunday
Σκληρή απάντηση στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται πριν μιλήσει

Σκληρή απάντηση στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται πριν μιλήσει

Με σαφή και σκληρό τρόπο απάντησαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο προκλητικό παραλήρημα στο Twitter του αντιπροέδρου της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, εκτόξευσε απειλές προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση. Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».

Προφανώς, οι προκλητικές δηλώσεις δεν θα μπορούσαν να περάσουν αναπάντητες, με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να σημειώνουν με νόημα ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσαβούσογλου προκαλεί με δηλώσεις και ενέργειές του. Του ευχόμαστε στο νέο έτος, εφόσον θέλει να τιμά τη θέση που κατέχει, να σκέφτεται και μετά να ομιλεί».

Παράλληλα, και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι οι διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι που τελευταία «εκτοξεύουν απαράδεκτες, άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της χώρας μας», ας γνωρίζουν ότι η δημοκρατική Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται.

Τόνισε δε ότι οι συγκεκριμένοι προσφέρουν έτσι πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα τους, καθώς «επιβεβαιώνουν όλους εκείνους στην Ευρώπη και αλλού, που πιστεύουν ότι η σχέση της Τουρκίας με τη σταθερότητα και τη δημοκρατία είναι σχέση ιδιαίτερα προβληματική».