Ο Θεοδωράκης δεν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση αν διαλυθεί ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ - Free Sunday
Ο Θεοδωράκης δεν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση αν διαλυθεί ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Ο Θεοδωράκης δεν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση αν διαλυθεί ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Αρνητικός θα ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πρόταση να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό, εάν κατέρρεε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, όπως είπε σήμερα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού προτίθενται να εγκαταλείψουν την εξουσία.ανβ και δεν απέκλεισε ένα "ατύχημα".

Σε ότι αφορά στο θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί η πΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς, ο κ.Θεοδωράκης είπε «Ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό.
«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος τόνισε ότι αντί για τη σοβαρή συζήτηση «έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος «είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος».Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνοντας την παραβολή «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;».«Εγώ θέλω καθαρές κουβέντες
αν έβγαιναν πριν από έναν μήνα όλα τα κομματα και λέγανε τη θέση τους θα βλέπαμε αν υπάρχει εθνικό μέτωπο» συμπλήρωσε για το θέμα

Σχολιάζοντας όσα γίνονται στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε στους βουλευτές «ψηφίστε για να συνεχίσουμε να κυβερνάμε».Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση του Ποταμιού για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού θύμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων, στη συνέχεια εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσιπρα αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο ΌΧι για το θέμα της απεργίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.Όσον αφορά πάντως τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι «το κλίμα είναι όχι, στα περισσότερα θα πούμε όχι».