Η "ορφανή" τηλεοπτική άδεια δημιουργεί νέα δεδομένα - Free Sunday
Η "ορφανή" τηλεοπτική άδεια δημιουργεί νέα δεδομένα

Η "ορφανή" τηλεοπτική άδεια δημιουργεί νέα δεδομένα

Έναν νέο γύρο συζητήσεων, για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, προανάγγειλε χθες μιλώντας στους εργαζόμενους του MEGA, o εκ των μετόχων του σταθμού Γιάννης Βαρδινογιάννης, όταν έγινε γνωστό ότι κατατέθηκαν μόνον 6 φάκελοι άδειες, οπότε μένει μία αδιάθετη.

Ο κ.Βαρδινογιάννης προέτρεψε τους εργαζόμενους να επιδιώξουν να συζητήσουν το θέμα και με τον άλλο μέτοχο, τον κ.Μαρινάκη κι όταν του απάντησαν ότι το έχουν επιχειρήσει, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατό έως σήμερα να κλείσουν ραντεβού, και τους πρότεινε να το κάνουν ξανά.

Σύμφωνα με την aixmi,gr, ο μεγαλομέτοχος του σταθμού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισαν να μην κατέβουν στον διαγωνισμό, προτάσσοντας το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν απάντησε ποτέ στην επιστολή που του απηύθυναν, και με την οποία ζητούσαν να μάθουν:

* Πρώτον, αν η Ανεξάρτητη Αρχή θεωρούσε αποδεκτό να αφομοιώσει την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια σήμερα του καναλιού), η εταιρεία η οποία θα διεκδικούσε και θα κέρδιζε την τηλεοπτική άδεια, για λογαριασμό της.

  • Δεύτερον, αν η Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλιζε την εκπομπή προγράμματος από το Mega τους επόμενους μήνες (έως ότου συγχωνευτούν οι δύο εταιρείες) ή θα έριχνε «μαύρο» στην οθόνη στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει ο νόμος.
  • Ο κ. Βαρδινογιάννης σημείωσε ότι χωρίς τις δύο αυτές διασφαλίσεις δεν ήταν δυνατόν να κατέβουν στον διαγωνισμό με τον κ. Μαρινάκη.