Σήμερα η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου - Free Sunday
Σήμερα η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου

Σήμερα η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου

 

Στις 4 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς, Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει ζητήσει αντλιγια στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία, ενώ η βουλή θα διακόψει τις εργασίες της 4-6 για να διευκολύνει όσα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας θέλουν να παραστούν.

Αφοσιωμένο αριστερό, σπάνιο δημοσιογράφο και υπέροχο άνθρωπο, χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου.:

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος για πάρα πολλά χρόνια εργάστηκε στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εφημερίδας Εποχή το 1988.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον εξαίρετο άνθρωπο και δημοσιογράφο. Πλήθος τα συλληπητήρια μηνύματα κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

 

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:
«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης.

Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους.

Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

“Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συλληπητήριο μήνυμά του στο twitter σημειώνει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος που χάσαμε πριν λίγες ώρες, ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σταθερά κ με συνέπεια δεκαετιών με την ανανεωτική αριστερά, ένας άνθρωπος με έμφυτο χιούμορ, πηγαία λαϊκότητα κ ιδιαίτερες ικανότητες στην πολιτική ανάλυση κ επικοινωνία. Καλό ταξίδι φίλε κ σύντροφε...».

Για «τεράστια απώλεια» γράφει σε μήνυμά του στο twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουικ για το θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλο.

«Είσαι άδικος Θεέ μου!Ε,όχι! Δεν μπορεί! Ο Θοδωρής έφυγε; Κυριακάτικο σοκ για έναν φίλο που μέτρησε αφάνταστα πολύ στη δημοσιογραφική μας συνεργασία & στο αντάμωμά μας στη πολιτική.Σοφός & έντιμος! Αδελφέ μου Θόδωρε είσαι από εκείνους που σίγουρα δεν μπορώ να ξεχάσω. Τεράστια απώλεια!»

 «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους» γράφει η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτηση της στο twitter.