"Κάτι τρέχει με τους ΑΝΕΛ", διαρρέει η κυβέρνηση μετά την κρίση Ζουράρι - Free Sunday
"Κάτι τρέχει με τους ΑΝΕΛ", διαρρέει η κυβέρνηση μετά την κρίση Ζουράρι

"Κάτι τρέχει με τους ΑΝΕΛ", διαρρέει η κυβέρνηση μετά την κρίση Ζουράρι

 

Κρίση στις σχέσεις των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Συνκτακτών, η οποία με κεντρικό θέμα “κάτι τρέχει με τους ΑΝΕΛ” κάνει λόγο για ενόχληση του Μαξίμου απο την επικοινωνιακή αρρυθμία που προκαλούν οι διαφοροποιήσεις των ΑΝΕΛ, αν και όπως επισημαίνει δεν απειλούν την συνοχή της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Ζουράρις, μία μέρα μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε οτι δεν ξέρει αν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ

Δεν έχω ιδέα, κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί, είπε ο κ.Ζουράρις, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόκενο να παραιτηθεί από βουλευτής καθώς, όπως είπε, “το μέλλον είναι αβέβαιο”.

.Πάντως κατέστησε σαφές ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για παραίτηση ήταν δική του και παρέθεσε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της παραίτησης,

«Τον Ζουράρι δεν μπορείς να του υποδείξεις παραίτηση. Εγώ έφευγα πάντοτε, έφυγα από το συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986 όταν είδα ότι υπάρχει απόκλισση ανάμεσά μας. Μου τηλεφώνησε ο Πάνος Καμμένος και μου ζήτησε να τα μαζέψω. Και του είπα είναι πάρα πολύ απλό. Τα μαζεύω και φεύγω. Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος που δήλωσε ή εγώ ή ο Ζουράρις».

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση του υφυπουργού Παιδείας αλλά κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες όμως εκτιμούν ότι αυτή η κυβερνητική εικόνα δεν μπορεί να συνεχιστεί και η κυβέρνηση χρειάζεται άμεσα διορθωτικές κινήσεις.