Το 13% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κυβέρνηση ΝΔ - Free Sunday
Το 13% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κυβέρνηση ΝΔ

Το 13% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κυβέρνηση ΝΔ

 

Θετικό στους πλειστηριασμούς είναι το 40% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπησης της Pulse για το bankingnews.gr (ΒΝ), από την οποία προκύπτει ότι το 63% ζητάει περισσότερες ρυθμίσεις προβληματικών δανείων.

Ως προς την πρόθεση ψήφου προηγείται με 28,5% η ΝΔ έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 9 μονάδων, μισή μονάδα λιγότερο σε σχέση με την δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Νοέμβριο, όταν η ΝΔ είχε το ίδιο ποσοστό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μισή μονάδα λιγότερο.

Στην 3η θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής 8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή 7%, αλλά το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει σημάδια κόπωσης έναντι της Χρυσής Αυγής που εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Στην 5η θέση με 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν από 1,5%.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα με βάση αναγωγή δίνουν τα εξής στοιχεία.
ΝΔ 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, δηλαδή διαφορά 10 μονάδων.
Στην 3η θέση με 8,5% το Κίνημα Αλλαγής και στο 7,5% η Χρυσή Αυγή.
Οι ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν από 2%.

Με βάση την δημοσκόπηση καταγράφεται μια διακριτή διαφορά υπέρ της ΝΔ ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντέχει καθώς θα ηττηθεί με διαφορά…που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χαοτική.

Με βάση την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ λαμβάνει 32%, ο Τσίπρας 24% ενώ 40% των πολιτών δηλώνει κανείς από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 30 μονάδες καθώς λαμβάνει 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ερώτηση για την πορεία της οικονομίας το 2018…οι θετικές γνώμες ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα φθάνουν στο 25% που είναι και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την Pulse όλα τα τελευταία χρόνια.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι έχουν αυξηθεί οι θετικές απόψεις για την πορεία της οικονομίας το 2018 και αυτός ο ποιοτικός δείκτης θεωρητικά ευνοεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το 29% δηλώνει πάνω κάτω τα ίδια και 42% λίγο ή πολύ χειρότερα.

Μεταξύ των νέων 17 με 29 ετών το 33% δηλώνει πιο αισιόδοξο για την οικονομία και σε συνδυασμό με αυτούς που αναφέρουν ότι θα είναι πάνω κάτω τα ίδια φθάνουν στο 67% έως 58% με βάση ηλικίες έως 44%.

Αυτή η διαφοροποίηση δείχνει ότι η κοινωνία καθίσταται πιο αισιόδοξη.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι σε ευθεία πολιτική ερώτηση με ποια κυβέρνηση έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον σας το 36% δηλώνει με κυβέρνηση που θα έχει κορμό την ΝΔ και 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ καταγράφεται βελτίωση ως προς την πορεία της οικονομίας και θεωρητικά ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευθεία ερώτηση ποια κυβέρνηση προτιμάτε το 36% προκρίνει ΝΔ.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 52% θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 13% ΝΔ ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 77% θέλει κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ και μόλις 6% με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.