Καραμανλής: Ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία" - Free Sunday
Καραμανλής: Ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"

Καραμανλής: Ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"» τόνισε σε βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Πλατεία Μαβίλη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Βουκουρέστι το 2008 και τα οποία οδήγησαν στην παύση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπίανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν», τόνισε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων», πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής.

«Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.