#Περιμένοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία - Free Sunday
#Περιμένοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία

#Περιμένοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία

Αφού πάλι περάσαμε από όλα τα συνηθισμένα στάδια -διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ-Ευρωζώνης, απειλές Σόιμπλε, ανατροπές και νέες δυναμικές στην Ευρώπη, μαστίγιο και καρότο κατά το δοκούν από τους υπόλοιπους, αναζήτηση πολιτικής λύσης, ελληνική αισιοδοξία, Grexit- καταλήξαμε εκεί που συνήθως καταλήγουμε, στο τελεσίγραφο από όλους τους πιστωτές μαζί, το οποίο μοιραία θα αποδεχτεί η ελληνική πλευρά. 


Και μάλιστα δεν θα τεθεί καν θέμα μέτρων για το χρέος, μόνο τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι μεταρρυθμίσεις θα συζητούνταν στις Βρυξέλλες, μετά του προσδιορισμού των ύψους 2% του ΑΕΠ μέτρων του κόφτη, βεβαίως, βεβαίως. 


Για την ακρίβεια να παραλάβει, όχι να παραδώσει. Το σίγουρο πάντως είναι πως έχει ο καιρός γυρίσματα, λίγη υπομονή να κάνουμε, να αντέξουμε και όλα θα αλλάξουν. 


Όντως, έχουν ξυπνήσει όλα τα ευρωσκεπτικιστικά, λαϊκίστικα και ακροδεξιά αντανακλαστικά της Ευρώπης, με τη δημοσκοπική άνοδο των Σουλτς και Μακρόν να μην αρκεί για να δώσει βάση στον ισχυρισμό της Γεροβασίλη. 


Ανεξάρτητα του πως το βλέπει ο καθένας, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα πλέον καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αλλά να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο από τη στιγμή που δεν ορίζουμε μόνοι μας τη μοίρα μας. 

5

Το ίδιο βέβαια θέλει και το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος, για το συγκυβερνών κόμμα κανείς δεν ξέρει. Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν μπροστά και έχουν ήδη καταστρώσει το πλάνο της επόμενης μέρας για την απευκταία περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγλαός Κατσίκης. 


Θα ήταν και λίγο παράδοξο να βρίσκαμε τόσο εύκολα τον πάτο του βαρελιού, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε δύο χρόνια κυβέρνηση και ακόμα δεν έχει βρει την εξουσία.

Είμαστε ακόμα στην αρχή, η προσπάθεια συνεχίζεται, όπως και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας. 


Και δεν σταματάμε εκεί, φέραμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έχοντας διδαχτεί από την εμπειρία των άλλων που το έχουν από παλιά. 


Παρ’ όλη την φυγή προς τα εμπρός πάντα βρίσκονται κάποιοι που προσπαθούν να σταματήσουν την πρόοδο. Και την ανάπτυξη.


Και μέσα σε όλα αυτά σώσαμε και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι βάσει δήλωσης του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων Πετρόπουλου τον σταματάνε στον δρόμο και τον ευχαριστούν επειδή τους έσωσε. Υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις. 
Η πρώτη, 



Και η δεύτερη, 


Και πάνω που νομίσαμε ότι τερμάτισε, ήρθε κι άλλο χτύπημα


Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Δεν ξέρεις ποιο μέρος της πρότασης είναι το ποιο τραγελαφικό. Ότι υπάρχουν κάποιοι που ζητούν να πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές; Ή ό,τι οι ίδιοι κάποιοι πιστεύουν ότι αν πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές θα πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις; Ή ότι θα πάρουν συντάξεις; 

Γιατί όχι, άλλωστε λεφτά υπάρχουν. 


Και γιατί μόνο ένα παρακαλώ, αφού τα F-35 «ανατρέπουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο»


1997 δεν είναι σίγουρα


Σε άλλα νέα, ο Πέτρος Τατσόπουλος διάβασε τον, προσαρμοσμένο στη δική της πραγματικότητα, επικήδειο της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και της έγραψε αυτό:


Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς πως


Πολύ παραπάνω από 15 λεπτά δημοσιότητας πήρε το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, για το οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει οικογενειακά στο Παρίσι και το Μαξίμου απάντησε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, που κρατήθηκε μυστικό αρχικά, αφορούσε σε συναντήσεις του με την L’ Oreal, που ενδιαφέρεται για μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, αλλά και με στελέχη της επενδυτικής τράπεζας Rothschild με στόχο να οργανώσει την επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές. Ή κάτι τέτοιο. 


Πολύς λόγος έγινε για το γιατί κρατήθηκε το ταξίδι μυστικό εφόσον ήταν για συναντήσεις με επενδυτές και τραπεζίτες. 


Ωστόσο η αλήθεια ήταν απλή και τετριμμένη: δεν έπρεπε να το μάθει ο Πάνος. 


Και… τσουουπ, έρχονται και κουμπώνουν όλα και με την υπόθεση της αγοράς των F-35