Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα - Free Sunday
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Κατά την ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα παρουσίασε τις βασικές του θέσεις για τη Ναυτιλία. 

«Η ναυτιλία μπορεί να προσφέρει διέξοδο σε μεγάλο αριθμό ανέργων συμπολιτών μας, αρκεί να υπάρξει η πολιτική πρωτοβουλία να ενθαρρυνθεί η απασχόληση Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία»,, σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και προέτρεψε τους νέους μας που αντιμετωπίζουν την σκληρή όψη της ανεργίας να σκεφτούν το ναυτικό επάγγελμα. 

«Ένα επάγγελμα με προοπτικές για ανέλιξη και πολύ καλές οικονομικές απολαβές σε σχέση με τα κρατούντα στη στεριά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι σήμερα, κάποιος μπορεί να φθάσει στο βαθμό του καπετάνιου πριν τα 35 του χρόνια και να απολαμβάνει πενταψήφιους μηνιαίους μισθούς.

»Ταυτόχρονα, οι παράγοντες που κάποτε καθιστούσαν το επάγγελμα του ναυτικού μη ελκυστικό, σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν αμβλυνθεί. Σε αυτό βοηθά η σημαντική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στα πλοία, αλλά και η τεχνολογία που καθιστά την επικοινωνία των ναυτικών με τους οικείους τους στη στεριά εύκολη και καθημερινή», πρόσθεσε. 

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021, δίχως όμως πρόσθετη χρηματοδότηση». Υποστήριξε ότι αν η συμφωνία είχε κλείσει νωρίτερα το κόστος δεν θα ήταν τόσο βαρύ, ενώ «αν είχαν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν θα σερνόταν. Εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες και εκπνέει ο λαϊκισμός».

Ο εθνικός στόχος είναι πια ξεκάθαρος και αποδεκτός από όλους: ανάπτυξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ευχήθηκε «οι εξελίξεις να είναι θετικές, οι δανειστές να πράξουν τα δέοντα». «Εύχομαι η τάση της κυβέρνησης να καθυστερεί και να λοξοδρομεί να μην αποτελεί δικαιολογία για να μην ληφθούν οι αποφάσεις, και να μην μεταθέσουν την ρύθμιση του χρέους σε απώτερο χρέος. Η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να κλείσει, το έχω ξεκαθαρίσει και στην ΕΕ», τόνισε.

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση είπε ότι η συνεχής ολιγωρία των κυβερνώντων έχει παγιδεύσει τη χώρα. «Ελπίζω να λήξει και το θέμα της παραμονής του ΔΝΤ. Η όποια λύση όμως θα έχει προσωρινά χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018. Η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει με δική της ευθύνη. Εμείς έχουμε αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», είπε και τόνισε:

«Υπάρχει άλλος δρόμος: η χώρα χρειάζεται έναν νέο παραγωγικό μοντέλο, μία νέα αντίληψη για τον ρόλο του κράτους, ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής».