Κώστας Μακεδόνας: Μέσα μου αισθάνομαι πάντα μουσικός και πιλότος - Free Sunday
Κώστας Μακεδόνας: Μέσα μου αισθάνομαι πάντα μουσικός και πιλότος

Κώστας Μακεδόνας: Μέσα μου αισθάνομαι πάντα μουσικός και πιλότος

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη του συναυλία στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά στις 7 Ιουλίου βρίσκεται ο Κώστας Μακεδόνας.

Ο τραγουδιστής ο οποίος τον περασμένο χειμώνα εξέπληξε με την παρουσία του στο talent show του ΑNT1 "Rising star", θα έχει στο πλευρό του τις τραγουδίστριες Κέλλυ Βουδούρη και Γιάννα Φαφαλιού, δύο από τις φωνές που ξεχώρισαν στο show.

Με αφορμή την συναυλία του στο Βεάκειο θέατρο αλλά και την καλοκαιρινή περιοδεία που πραγματοποιεί, ο Κώστας Μακεδόνας μίλησε στο FreeSunday.gr

makedonas 1

Στις 7 Ιουλίου έχετε προγραμματίσει μία ζωντανή εμφάνιση στο Βεάκειο θέατρο. Τι ακριβώς θα παρουσιάσετε;

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι το Βεάκειο Θέατρο είναι ένας πανέμορφος συναυλιακός χώρος του Πειραιά. Μια πόλη που ειδικά φέτος το χειμώνα μας στήριξε πολύ στον φιλόξενο χώρο του Κρεμλίνου. Σε αυτή τη συναυλία θα παρουσιάσουμε τραγούδια αγαπημένα της δισκογραφίας μου αλλά και άλλων δημιουργών με βασικό άξονα το καλό λαϊκό τραγούδι και στόχο τη διασκέδαση και ψυχαγωγία του κόσμου. Τραγούδια όπως τα "Μόνο μια φορά", "Μαργαριτάρια", "Ποδήλατο", "Κάτσε καλά" άλλα και πιο καινούργια όπως τα "Δεν σου ανήκω" και "Είναι πια αργά" εναλλάσσονται με τραγούδια των Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, Παντελή Θαλασσινού και πολλών άλλων κορυφαίων δημιουργών.

Μαζί σας θα εμφανιστούν οι τραγουδίστριες Κέλλυ Βουδούρη και Γιάννα Φαφαλιού. Τι σας έκανε να επιλέξετε αυτές τις δύο τραγουδίστριες για να σας συνοδεύσουν;

Σε πρώτη φάση το ταλέντο τους. Στη συνέχεια η αισθητική τους και αφού τις γνώρισα (κυρίως μέσα από τη συμμετοχή τους στο Rising Star) η σωστή συμπεριφορά τους και το ήθος τους.

Εκτός από την εμφάνιση στο Βεάκειο έχετε προγραμματίσει και μία σειρά άλλων συναυλιών μέσα στο καλοκαίρι. Σε σχέση με το παρελθόν τι έχει αλλάξει όσον αφορά στις περιοδείες;

Οι περιοδείες κρατούν κάτι από τα παλιά ακόμα. Η γλυκιά ταλαιπωρία του ταξιδιού, η χαρά της γνωριμίας με νέους ανθρώπους και νέα μέρη, η επικοινωνία μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια μας με κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα λόγω απόστασης να μας δει το χειμώνα. Όλα αυτά υπάρχουν ακόμα. Ίσως πλέον να γίνονται σε πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι παλιά.

Στην Ελλάδα της κρίσης πώς επιβιώνει ένας καλλιτέχνης;

Ένας καλλιτέχνης που έχει ήδη "φτιάξει" το όνομά του στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί ακόμα να επιβιώσει. Πιο δύσκολα φυσικά και με περισσότερες θυσίες. Το ερώτημα, το πραγματικά δύσκολο ερώτημα είναι πώς μπορεί να επιβιώσει ένας νέος καλλιτέχνης και μήπως η κρίση (οικονομική και όχι μόνο) μας έχει κάνει να "χάσουμε" πολλούς εξαιρετικούς νέους καλλιτέχνες που θα ανανέωναν τις τέχνες και τον πολιτισμό μας.

makedonas 2

Ποιες συνεργασίες θεωρείτε πως ήταν καθοριστικές και σημαντικές για εσάς, στη μέχρι τώρα καριέρα σας;

Όλες οι συνεργασίες με τους σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές που είχα την τύχη να συνεργαστώ ήταν καθοριστικές και σημαντικές για την καριέρα μου και τη ζωή μου κι όσα χρόνια να περάσουν πάντα θα τους ευγνωμονώ γι΄ αυτό. Καθοριστική βέβαια στιγμή το ξεκίνημα μου στη δισκογραφία που το οφείλω στον Σταμάτη Κραουνάκη που μ´ εμπιστεύτηκε στα 20 μου χρόνια να τραγουδήσω τα καινούρια του τραγούδια, ενώ είχε την δυνατότητα να επιλέξει όποιον ήθελε από τους επώνυμους τραγουδιστές.

Πώς ήταν η εμπειρία σας ως κριτής στο Rising Star; Θα συμμετείχατε ξανά σε μία αντίστοιχη παραγωγή;

Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1, οι συνάδελφοί μου όπως και οι διαγωνιζόμενοι αλλά και ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, με έκαναν να νιώσω ευπρόσδεκτος και από ένα σημείο και μετά αρκετά χαλαρός και να απολαύσω αυτή την καινούργια εμπειρία για μένα. Καλά να είμαστε και αν οι συγκυρίες το επιτρέπουν γιατί όχι;

Όσον αφορά στη δισκογραφία τι ετοιμάζετε;

Πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε ένα καινούργιο single σε στίχους και μουσική του συγκροτήματος "Μέλισσες" με τον τίτλο "Είναι πια αργά". Ένα τραγούδι που αγαπώ πολύ και που το παρουσιάζουμε στις καλοκαιρινές μας συναυλίες. Από εκεί και πέρα ακούμε καθημερινά καινούργια τραγούδια ώστε να βρούμε τα επόμενα.

Με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα και όχι μόνο αισθάνεστε περισσότερο... πιλότος ή μουσικός;

Μέσα μου αισθάνομαι πάντα μουσικός και πιλότος. Και σύζυγος και πατέρας, και μάγειρας (ερασιτέχνης) και φίλος και πολλά άλλα. Ιδιότητες που συνυπάρχουν μέσα μου, ανεξάρτητα από την εξωτερική κατάσταση και που αποτελούν τον Κώστα Μακεδόνα.

O Κώστας Μακεδόνας στο Βεάκειο Θέατρο- Παρασκευή 7 Ιουλίου

• Προπώληση 13 ευρώ και 15 ευρώ
• Ώρα έναρξης 21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 210723456
- Online: www.ticketservices.gr
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

-Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00, τηλ. 2104143310

Επιμέλεια παραγωγής : Kremlino