Γιάννα Βασιλείου: «Ξεχωρίζει τελικά αυτός που όντως αξίζει» - Free Sunday
Γιάννα Βασιλείου: «Ξεχωρίζει τελικά αυτός που όντως αξίζει»

Γιάννα Βασιλείου: «Ξεχωρίζει τελικά αυτός που όντως αξίζει»

Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Τι θα ακούσουμε στην Σφίγγα;
Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια πολύ γνωστά σε όλους μας για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Φυσικά, έχουμε συμπεριλάβει και επιλογές από τις προσωπικές μας δουλειές και κάποιες εκπλήξεις από αυτές που έρχονται στο άμεσο μέλλον.
Πως βρεθήκατε με τον Αδάμ Τσαρούχη;
Με τον Αδάμ είμαστε πολύ φίλοι εδώ και κάποια χρόνια. Μιλούσαμε πάντα πολύ για τη δουλειά μας, για τους κοινούς προβληματισμούς μας, αλλά και πόσο ωραία θα περνούσαμε αν τραγουδούσαμε μαζί. Μου είχε κάνει την τιμή πέρσι να έρθει ως guest στη συναυλία μου “My Musical Christmas” στο Gazarte, και τώρα ήρθε η ώρα να βρεθούμε μαζί και επι σκηνής σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Διαβάζω το βιογραφικό σας και οι σπουδές στη μουσική είναι εντυπωσιακές. Να υποθέσω πως από μικρή ηλικία αυτό ήταν το όνειρο σας: η μουσική. Υπάρχει οικογενειακή παράδοση;
Από μικρή το όνειρό μου και οι ικανότητές μου έδειχναν το τραγούδι. Τις υπόλοιπες σπουδές μου τις ήθελα για να ενισχύσω αυτό. Τώρα κατανοώ και στην πράξη τι σημασία τους. Δεν υπήρξε ποτέ κάποιο πρόσωπο στην οικογένειά μου που να ασχολείται με τη μουσική, αλλά μόνο οι απολαυστικές γνωστές κουβέντες-έντονες συζητήσεις “από μένα το πήρε το παιδί”. Με ενισχύουν όμως πολύ όλοι τους και τους ευχαριστώ.
Ωστόσο, το να σταθείς πίσω από το μικρόφωνο είναι μια διαφορετική ιστορία. Θέλατε από την αρχή να ερμηνεύετε τα δικά σας τραγούδια ή να γράφετε για άλλους.
Το αρχικό μου μέλημα ήταν να γίνω ερμηνεύτρια. Στην πορεία προέκυψε και η σύνθεση μουσικής, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου πλέον και μου αρέσει γιατί μέσα από τα τραγούδια μου νιώθω οτι εκθέτω τις σκοτεινότερες και ειλικρινέστερες πλευρές μου, κάτι που θεωρώ απαραίτητο να κάνει κάθε καλλιτέχνης. Μου έχουν ζητήσει τραγούδια κάποιοι συνάδελφοί μου και το επόμενο διάστημα θα τολμήσω και κάτι τέτοιο. 
Μιλήστε μας για τον δεύτερο δίσκου σας- “Μια στιγμή στο χρόνο”.
“Μια στιγμή στο χρόνο” είναι ο τίτλος του single που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, προπομπός του δεύτερου δίσκου που θα είναι έτοιμος το Δεκέμβριο. Είναι ένα τραγούδι που μου χάρισε ο Μιχάλης Μπρούζος, καθηγητής μου στην κιθάρα, φίλος και κουμπάρος πια. Με ξέρει από 13 χρονών και του άρεσε στα γενέθλιά μου να μου κάνει δώρο τραγούδια. Όταν μου έγραψε το “Μια στιγμή στο χρόνο” μου είπε “αυτό είναι για όταν ξεκινήσεις να βγάζεις τους δίσκους σου”. Έφτασε η στιγμή του λοιπόν. 
H «νέα» ελληνική μουσική τα τελευταία χρόνια παρά τη κρίση δηλώνει ενεργά παρούσα. Πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει ένας καλλιτέχνης σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο;
Σε κάθε κλάδο ελπίζω να ξεχωρίζει τελικά αυτός που όντως αξίζει να ξεχωρίσει και που είναι συνεπής και ταλαντούχος σε αυτό που κάνει. Όσον αφορά τη μουσική, είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σε μία γενιά μου έχει ανθρώπους που τη σέβονται, τη γνωρίζουν και συμβάλλουν στο να αλλάξει το τοπίο των τελευταίων ετών. 

Infos

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί