Innovathess: Η πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες σε νέα εποχή - Free Sunday
Innovathess: Η πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες σε νέα εποχή

Innovathess: Η πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες σε νέα εποχή

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το Innovathess, η πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, έκλεισε έναν κύκλο. Σε αυτούς τους 16 μήνες που μεσολάβησαν από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 επιχειρήσαμε μέσα από σειρά εκδηλώσεων, επαφών και διαλόγου να αναδείξουμε αυτό που θεωρούμε ότι πρέπει να βρίσκεται στο DNA κάθε αναπτυξιακής δράσης.

Με απλό, ευθύ και αποτελεσματικό τρόπο θέλουμε να πιστεύουμε ότι δώσαμε τη δυνατότητα, απευθυνόμενοι σε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να δικτυωθούν, να γνωριστούν και να διερευνήσουν ουσιαστικές δυνατότητες συνεργασίας. Τίποτα περισσότερο από αυτό που διαπιστώσαμε από τις προσωπικές μας εμπειρίες, να δώσουμε βήμα και πλαίσιο διαλόγου στους επαγγελματίες οι οποίοι εξετάζουν νέους τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο καινοτόμο, ή να υλοποιούν τις νέες καινοτόμες ιδέες τους.

Σε αυτό το ταξίδι η αφετηρία μας, τον Φεβρουάριο του 2016, στο MET, αποτέλεσε ένα αισιόδοξο αλλά φιλόδοξο πείραμα, χωρίς καμία θεσμική μόχλευση και επιτήδευση, ουσιαστικά με μόνο όπλο τη διάθεσή μας να ενώσουμε σε έναν διάλογο, σε μια συζήτηση και σε ένα αποτέλεσμα τους ανθρώπους του επιχειρείν της Θεσσαλονίκης. Μια ομάδα δούλεψε στοχευμένα και με έμφαση στην ουσία κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 300 ανθρώπους της πόλης μας που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Η αρχή είχε γίνει…

Η πρώτη μαγιά ήταν ικανή να μας κινητροδοτήσει με τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων. Οι επόμενες εκδηλώσεις, τον Δεκέμβριο του 2016 στο Shark και φέτος τον Ιούνιο στο Biscotto, ήταν οι ζωντανές εικόνες μιας δυναμικής διαδικασίας που είχε στο πέρασμα του χρόνου πολλές συζητήσεις, ζυμώσεις και ενεργοποίηση της πραγματικής δυναμικής της πόλης μας, που μας έφερε σε αυτήν ακριβώς τη σελίδα να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματά μας, δημιουργώντας έναν καινούργιο και πλούσιο σε δράσεις οδικό χάρτη.

Το Innovathess μπαίνει σε μια νέα εποχή διατηρώντας αναλλοίωτη τη φιλοσοφία του, όπου πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες, οι startuppers, οι άνθρωποι της καινοτομίας, ουσιαστικά εκείνοι που καθορίζουν και καθορίζονται από τις αποφάσεις της ζώσας επιχειρηματικής καθημερινότητας.

infographic

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του Innovathess είναι έτοιμη να εντάξει στο πλάνο της όλα εκείνα τα συστατικά που θα ενώσουν κάθε δράση, κάθε κεντρικό event, κάθε κοιτίδα διαλόγου σε μια ενιαία διαδρομή για την επόμενη χρονιά. Κεντρικός μας στόχος είναι ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση δύο κεντρικών events, ενός τον Δεκέμβριο του 2017 και ενός τον Ιούνιο του 2018, που ουσιαστικά θα σηματοδοτούνται από τους βασικούς θεματικούς άξονες του Innovathess, εξελισσόμενους και συνδεόμενους μεταξύ τους. Ποιες θα είναι εκείνες οι ενδιάμεσες κουκκίδες που θα ενώσουν το παζλ; Επιμέρους θεματικές networking δράσεις, όπου με τη μορφή workshops οι επιχειρηματικές ομάδες της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιες την ατζέντα των κεντρικών events. Επιπλέον, ετοιμάζουμε και εκπλήξεις με εντελώς καινοτόμα για την περιοχή μας concepts, που θα συνδυάζουν το networking, την εξωστρέφεια, αλλά κυρίως την ενσωμάτωση όλης της κουλτούρας του Innovathess στην καθημερινότητα του κάθε επιχειρηματία. Η προσπάθειά μας θα πλαισιωθεί από innovative networking εφαρμογές, όπου τα μέλη της κοινότητας του Innovathess θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν κάθε στιγμή σε στιγμή Innovathess. Θέλουμε να είμαστε το πραγματικό talk of innovation της πόλης μας και ακόμη παραπέρα…

Όλα αυτά όμως απαιτούν μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες, ενεργοποίηση μιας ακόμη μεγαλύτερης ομάδας, αλλά και διασύνδεση τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πολύ σύντομα, αξιοποιώντας πλήρως το momentum, που αποτελεί σύμμαχό μας, θα ανακοινώσουμε τόσο τον νέο οδικό χάρτη του Innovathess όσο και τις στρατηγικές συνεργασίες που θα στοιχειοθετήσουν και τη νέα μας εικόνα.

Απλώς stay tuned!