Η Samsung Electronics επεκτείνει τη σειρά των premium τηλεοράσεών της - Free Sunday
Η Samsung Electronics επεκτείνει τη σειρά των premium τηλεοράσεών της

Η Samsung Electronics επεκτείνει τη σειρά των premium τηλεοράσεών της

Στo πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IFA 2017, η Samsung Electronics παρουσίασε τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων QLED με επίπεδη οθόνη, Q8F 55’’ και 65’’, καθώς και την τηλεόραση «The Frame» σε 43’’. Επίσης, η εταιρεία διοργάνωσε το QLED και HDR10 (High Dynamic Range) Summit, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των μέσων για τις εξελίξεις των οθονών quantum dot (QLED) και  την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικής του οικοσυστήματος HDR10/HDR10+.

Η Q8F είναι η επίπεδη εκδοχή της σειράς κυρτών τηλεοράσεων Q8C, που έχει ήδη κυκλοφορήσει. Η νέα εκδοχή 43’’ της «The Frame» συνδυάζει την τεχνολογία με την τέχνη, επιτρέποντας στους καταναλωτές να προσθέσουν το προσωπικό τους στυλ στον χώρο τους, καθώς επίσης να αναδείξουν μικρότερους χώρους.

Με την προσθήκη των μοντέλων Q8F, η σειρά τηλεοράσεων QLED 2017, που διατίθεται στην Ευρώπη, έχει επεκταθεί πλέον σε 14 μοντέλα. Οι προτάσεις της Samsung με τα μοντέλα τηλεοράσεων QLED Q9, Q8 και Q7, αντιπροσωπεύουν την πιο ολοκληρωμένη σειρά premium τηλεοράσεων, που εκτείνεται από 49’’ έως 88’’ ίντσες και περιλαμβάνει οχτώ επίπεδες και έξι κυρτές οθόνες. Ειδικότερα, τα μοντέλα Q8F είναι τα πρώτα μοντέλα με επίπεδη οθόνη της σειράς Q8 των τηλεοράσεων QLED.

Το νέο μοντέλο 43’’ της «The Frame» συμπληρώνει τη lifestyle σειρά τηλεοράσεων, που μέχρι και σήμερα  περιελάμβανε τα μοντέλα 55’’ και 65’’. Μέσα από τη λειτουργία Art Mode, η «The Frame», εκτός από την χρήση της ως τηλεόραση, αξιοποιείται και ως διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι, προβάλλοντας έργα τέχνης, καθώς και προσωπικές φωτογραφίες. Μέσω του Art Store, οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 πασίγνωστα έργα τέχνης, από διάσημα μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο, όπως τα LUMAS, Saatchi Art, Sedition και το Μουσείο Prado.

Τα μοντέλα της σειράς Q8F θα είναι σύντομα διαθέσιμα και η εκδοχή 43’’ της «The Frame» θα ξεκινήσει σταδιακά την κυκλοφορία της στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο.

 Παρουσίαση τεχνολογιών HDR10+

 

 Στο πλαίσιο της έκθεσης η Samsung παρουσίασε τις τεχνολογίες QLED και HDR10+ κατά τη διάρκεια της ημερίδας «QLED & HDR10 Summit». Η τεχνολογία HDR10+ προσφέρει πρωτόγνωρη ποιότητα εικόνας, βελτιστοποιώντας αυτόματα τη φωτεινότητα, το χρώμα και την αντίθεση σε κάθε σκηνή. Το HDR10+ είναι μια τεχνολογία αιχμής, βασισμένη στα οφέλη των τηλεοράσεων HDR, και προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης για την επόμενη γενιά οθονών.

Η Samsung παρουσίασε στην QLED TV εικόνες με HDR10, αναδεικνύοντας τη βελτιωμένη τεχνολογία της στη δημιουργία εξαιρετικών μορφών εικόνας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις επόμενες τεχνολογίες τηλεοράσεων HDR. Περισσότεροι από 200 παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά demos των προϊόντων και να ανταλλάξουν απόψεις για την τεχνολογία των τηλεοράσεων, την υιοθέτηση μεγαλύτερης γκάμας χρωμάτων  και τις τεχνολογίες HDR10 και  HDR10+ .

Τέλος , η Samsung αναφέρθηκε  στη συνεργασία της με την 20th Century Fox και την Panasonic Corporation με σκοπό να δημιουργήσει μια ανοιχτή, royalty free, δυναμική πλατφόρμα metadata για το HDR10+. Οι τρεις εταιρίες πρόκειται να σχηματίσουν μια οντότητα χορήγησης αδειών τον Ιανουάριο του 2018 και θα προσφέρουν royalty free metadata σε εταιρίες περιεχομένου, κατασκευαστές UHD TV, Blu-ray players/recorders και set-top box, καθώς και σε παρόχους SoC (System on Chip). Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα δικαιωμάτων θα ανακοινωθούν, μαζί με μια επίδειξη της τεχνολογίας HDR10+, στη CES 2018.