Χωριό Ψ: Μια συνάντηση ψυχής - Free Sunday
Χωριό Ψ: Μια συνάντηση ψυχής

Χωριό Ψ: Μια συνάντηση ψυχής

Τουλάχιστον όχι για την Αταλάντη Απέργη και τον Δημήτρη Παντελή, δύο ψυχοθεραπευτές αθεράπευτα ερωτευμένους με το παραδοσιακό χωριό Πινακάτες, όπου γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμη παιδιά. Εν μέσω της κρίσης που μας περιτριγυρίζει, εντός και εκτός, οι δυο τους εμπνεύστηκαν και κατάφεραν φέτος να στήσουν, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τις καστανιές, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, το χωριό Ψ. Έναν «τόπο» για την πρώτη συνάντηση ψυχοθεραπειών στο βουνό των Κενταύρων, όπου με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών θα συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Από τις 18 έως και τις 28 Αυγούστου το χωριό Ψ θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις, και θα αποτελέσει έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης, στο μαγικό βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Πινακάτες, ένα διατηρητέο χωριό με προεδρικό διάταγμα από το 1979, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, θα μεταμορφωθούν φέτος στο χωριό Ψ, ένα πεδίο συνάντησης για θεραπευτές διαφορετικών προσεγγίσεων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και τις βιωματικές δράσεις μεταξύ ανθρώπων από τον χώρο των ψυχοθεραπειών και συναφών κλάδων, αλλά και η αυθόρμητη βιωματική έκφραση που δίνει χώρο για προσωπική εξέλιξη. Επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συγγενικών κλάδων, όσοι θα ήθελαν να επιλέξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας, θα βρουν όλες τις πληροφορίες για τη φιλοξενία και το πρόγραμμα στη διεύθυνση www.village-psy.gr γι’ αυτή τη συνάντηση των ψυχών.