Υπεροχή για ΝΔ - Free Sunday
Υπεροχή για ΝΔ

Υπεροχή για ΝΔ

Με το εκλογικό μπόνους των 50 εδρών, δεν έχει και πολύ σημασία ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος αφού και μια ψήφος παραπάνω σου δίνει 50 έδρες. Στην περίπτωση αυτή , αυτό που παίζει ρόλο , για την αυτοδυναμία κυρίως που επιδιώκει η ΝΔ, είναι το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής. Και αυτό είναι που μπορεί να δίνει έξτρα ικανοποίηση στους ΝΔκράτες.

Αντιλαμβάνομαι ασφαλώς πως μια συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, είναι το ζητούμενο. Ήττα σε τέτοιο βαθμό που θα εξαϋλώσει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα που δύσκολα θα την διαχειριστεί στο εσωτερικό του. Εικόνα διάλυσης πάντως με ποσοστά 17%,18%, ή μέχρι και 19%, με συγχωρείτε πολύ, αλλά δεν δείχνει! Και κυρίως με αυτά που έκανε, με αυτά που δεν έκανε, με τα ψέματα που είπε, με τις αλήθειες που έκυψε.

Κάτι το οποίο αναδεικνύει έντονα η έρευνα της Interview, είναι η πολύ αρνητική εικόνα που έχει το εκλογικό σώμα, ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, για τα «πρώτα» ονόματα της συγκυβέρνησης. Εκτός από τον κ. Τσακαλώτο (που για αδιευκρίνιστους λόγους), έχει καλή διείσδυση και στο γενικό κοινό και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, Κουρουμπλής, Παππάς και Σκουρλέτης, δεν είναι συμπαθείς ούτε στον ίδιο τους τον χώρο. Αν θεωρητικά υπήρχε η δυνατότητα με κάποιο τρόπο να βγάλεις τον Τσίπρα από την μέση, όλοι αυτοί δεν θα είχαν επόμενη μέρα στην πολιτική!.

Αντίθετα στην ΝΔ, με εξαίρεση τον Άδωνη Γεωργιάδη που είναι 1ος σε δημοφιλία μέσα στο εκλογικό σώμα της ΝΔ (με καλό αποτύπωμα και στο γενικό κοινό, εκτός εννοείται των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ), Χατζηδάκης, Δένδιας και Οικονόμου Βασίλης, έχουν θετικές γνώμες σε όλο το εκλογικό σώμα, ακόμα και σε ικανοποιητικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι λοιπόν μόνο η μεγάλη διαφορά των 11% μονάδων υπέρ της ΝΔ. Είναι και τα πρόσωπα που παίζουν τον ρόλο τους και στη ΝΔ φαίνεται τα πάνε πολύ καλύτερα από ότι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης είναι Πολιτικός Αναλυτής της εταιρείας ερευνών INTERVIEW Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.