Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις Αντρέα Πίρλο - Free Sunday
Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις Αντρέα Πίρλο

Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις Αντρέα Πίρλο

Για τη γενιά των 90’s που έχουν δει τις μαγικές ντρίμπλες του Cruyff, τις εκτελέσεις φάουλ του Platini και την πολεμική μηχανή της Βραζιλίας του Jairzinho και του Rivellino μόνο στο YouTube ο ποδοσφαιρικός χρόνος ορίζεται σε π.Ζ και μ.Ζ (προ και μετά Ζιντάν) αφήνοντας στις θολές αλλά ενθουσιώδεις παιδικές αναμνήσεις τον Maradona και τον Hagi, τον Falcao και τον Tigana, τον Butragueno και τον Lineker.

Για εμάς, λοιπόν, τα παιδιά των Οινοφύτων και της τηλεκάρτας το ποδόσφαιρο ξεκινάει το 1992 με το Champions League και τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτη στο Mega και μετά στην Nova, για να συνεχιστεί με έξαψη όταν στις αρχές των ‘00s ανακαλύψαμε το live streaming. Από την μικρή οθόνη ξεπήδησαν οι μπαλαδόροι που θα μας κάνουν να μιλάμε στα παιδιά μας με τον ίδιο τρόπο που οι πατεράδες μας διηγούνταν τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του Beckenbauer και του Eusébio.

Ανάμεσά τους σίγουρα μια θέση θα κρατήσουμε για τον ιταλό μαέστρο Andrea Pirlo, με το μαγικό δεξί πόδι, που εκτελούσε φάουλ σα να ήταν πέναλτι και πέναλτι σαν να ήταν σε προπόνηση. Ο Pirlo που έχει κατακτήσει τα πάντα (έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο Coppa Italia, τρία Supercoppa Italiana -με Μίλαν και Γιουβέντους-, δύο Champions League με τους "ροσονέρι" το 2003 και το 2007, καθώς και δύο UEFA Super Cup τις ίδιες χρονιές, έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία το 2006, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με την U21 της "σκουάντρα ατζούρα" το 2000) ανακοίνωσε πως τον Δεκέμβριο αποσύρεται από το ποδόσφαιρο σε μια χορταστική συνέντευξη που την λες και απολογισμό.

Εκεί ο συνήθως λιγομίλητος Pirlo ήταν αποκαλυπτικός επιτρέποντας μας για πρώτη φορά να απολαύσουμε και το λεπτό του χιούμορ. Ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Ο Roy Hodgson (προπονητής του στην Ίντερ) επέμενε να με φωνάζει Pirla (στην μιλανέζικη διάλεκτο συνώνυμο του βλάκα), κατανοώντας, ίσως, την πραγματική μου φύση περισσότερο από άλλους προπονητές μου. Εκείνη τη χρονιά αλλάξαμε τέσσερις προπονητές (το 1999). Ξυπνούσα το πρωί και δεν θυμόμουν ποιόν κόουτς είχα».

«Το να ανήκεις σε μια ομάδα που ανήκει σε όλους σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ωραία. Πολλές είναι πιο ωραίο κι από σεξ: διαρκεί περισσότερο και όταν “πέφτει” δεν φταις εσύ. Πάρε για παράδειγμα τον striker της Parma Antonio Cassano. Ισχυρίζεται πως έχει κοιμηθεί με 700 γυναίκες αλλά δεν τον καλούν στην Εθνική Ιταλίας πια. Είναι αλήθεια ευτυχισμένος; Εγώ δεν θα ήμουν. Η μπλε φανέλα σου δίνει μια νέα εικόνα του κόσμου. Σε πάει σε άλλο, ανώτερο επίπεδο. Είναι πολύ ωραιότερο να είσαι στρατιώτης στο γήπεδο από ότι στο κρεβάτι».

«Δεν θα ποντάριζα ούτε ένα σεντ στην προοπτική να γίνω ο ίδιος προπονητής. Έχει πολλά στο κεφάλι του ένας προπονητής και το life style του δεν διαφέρει πολύ από εκείνο ενός προπονητή. Προτιμώ για εμένα κάτι πιο ήσυχο».

Ας θυμηθούμε τα καλύτερα γκολ του και πως ο κόσμος στο twitter αντέδρασε με τα νέα της αποχώρησής του:

 

Ενάντια στην Πάρμα

 

Ρουκέτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου

 

Και στο Τορίνο

 

Άλλη μια απέναντι στην Βερόνα

 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 απέναντι στην Γκάνα

 

H εκτέλεση πέναλντι αλά Πανέκα στο Euro 2008 απέναντι στην Αγγλία:

 

Εδώ τα καλύτερα του γκολ από το 1994 έως το 2015:

 

Δείτε εδώ πως σκέφτηκαν οι διαφημιστές τη Nike να τον αντιμετωπίσουν:

 

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου στο twitter: