Χρειάζεται μία νέα υπέρβαση - Free Sunday
Χρειάζεται μία νέα υπέρβαση

Χρειάζεται μία νέα υπέρβαση

Χρειάζεται μια υπέρβαση σ' αυτήν τη χώρα. 
Χρειάζεται μια υπέρβαση για να πείσεις τους συμπατριώτες σου ότι η Μακεδονία μας δεν κινδυνεύει με αρπαγή από κανέναν κι ότι τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί κάποια μέρα να χύσουν το αίμα τους για να την υπερασπιστούν, χωρίς να σε πουν προδότη. 
Χρειάζεται μια υπέρβαση για να δεις τα παιδιά σου στα μάτια και να τους εξηγήσεις τι είναι αυτό που μας κάνει να συσπειρωνόμαστε και να αισθανόμαστε ότι θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για ένα όνομα, ενώ αμαχητί παραδώσαμε το μέλλον, τα όνειρα και την αξιοπρέπειά τους. 
Χρειάζεται μια υπέρβαση για να εξηγήσεις στους απελπισμένους Έλληνες που διαδηλώνουν σήμερα, ότι στην πραγματικότητα δεν διαδηλώνουν για τη Μακεδονία, αλλά για την κατάντια τους -για την οποία δεν είναι άμοιροι ευθυνών- και για την κοροϊδία που υφίστανται χρόνια και απ' όλους κι αισθάνονται ενδόμυχα ντροπή που την πίστεψαν (ποιος δεν αισθάνεται ντροπή σήμερα που πίστεψε το "Λεφτά υπάρχουν" ή το "Εγώ σας λέω ότι σκίζω τα μνημόνια μέρα με τη μέρα, λεπτό το λεπτό, σελίδα τη σελίδα" ή το κορυφαίο "Η μόνη λύση είναι η κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας μ' ένα νόμο και μ' ένα άρθρο").
Χρειάζεται μια υπέρβαση για να ερμηνεύσεις πώς μπορεί να συσπειρώνει χιλιάδες Έλληνες ένας τυχάρπαστος καιροσκόπος, που μέχρι χθες δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του κι όχι ένας πολιτικός αρχηγός.
Χρειάζεται μια υπέρβαση για να κυβερνήσεις τον τόπο και να προσπαθήσεις να τον σώσεις. Το θέμα είναι ποιος έχει το θάρρος να το κάνει.