Ο Τσίπρας από τη γεωγραφία στη μυθολογία - Free Sunday
Ο Τσίπρας από τη γεωγραφία στη μυθολογία

Ο Τσίπρας από τη γεωγραφία στη μυθολογία

“Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο Μητσoτάκης είναι η αχίλλειος πτέρνα της ΝΔ και γι' αυτό θα τον χτυπά μέχρι το τέλος”, έλεγαν χθες κυβερνητικά στελέχη.

Ενδιαφέρουσα άποψη, αν βέβαια ο πρωθυπουργός έχει περισσότερες γνώσεις στη μυθολογία απ' ό,τι στην γεωγραφία.

Διότι αν κατέχουν αυτό που λένε, παραδέχονται ότι η ΝΔ είναι άτρωτη σε όλο της το σώμα και το μόνο ευαίσθητο σημείο της είναι η πτέρνα, την οποία εκπροσωπεί ο Μητσοτάκης.

Δηλαδή, αν την εσωτερική μάχη στη ΝΔ, δεν την είχε κερδίσει ο Μητοστάκης, αλλά ο Μεϊμαράκης, η ΝΔ θα ήταν πλήρως άτρωτη.

Ή ακόμη περισσότερο, αν ο Μεϊμαράκης είχε κερδίσει την εσωτερική μάχη, στο μεταξύ, ο Τσίπρας θα του είχε παραδώσει την εξουσία.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικότερα, νομίζουν ότι κάποιοι στη ΝΔ είναι απελπιστικά αφελείς να νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά τον Μητσοτάκη επειδή είναι αδύναμος. Αντίθέτως σε όλα τα σενάρια αντιπαραθέσεων, η κάθε πλευρά επιλέγει να χτυπήσει την ισχυρή πλευρά του αντιπάλου, όχι την αδύναμη.

Δηλαδή, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν επικεφαλής της ΝΔ ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο;

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει και τον Μητσοτάκη και τον Μεϊμαράκη και όποιον άλλον. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ποιότητα της αντιπολίτευσης, είναι η ύπαρξη της. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαδουρικός κι έχει αλλεργία στην αντιπολίτευση...