Κι όμως ξέρουν και το πρόβλημα και τη λύση στις πλημμύρες της Θεσσαλονίκης - Free Sunday
Κι όμως ξέρουν και το πρόβλημα και τη λύση στις πλημμύρες της Θεσσαλονίκης

Κι όμως ξέρουν και το πρόβλημα και τη λύση στις πλημμύρες της Θεσσαλονίκης

Σήμερα η Θεσσαλονίκη πνίγηκε. Διότι όπως πληροφορήθηκε η κοινή γνώμη, έπεσαν 25 χιλιοστά βροχής σε μισή ώρα, με αποτέλεσμα το δίκτυο να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

«Τα 25.000 φρεάτια που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα καθαρίζονται από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να πάρουν τόσο μεγάλο όγκο νερών της βροχής», είπε ο αρμόδιος διευθυντής της ΕΥΑΘ με αφορμή τους πλημμυρισμένους δρόμους σε ολόκληρη την πόλη για να προσθέσει ότι η ΕΥΑΘ καθαρίζει τα φρεάτια, αλλά το κάνει από τη μεγάλη της καρδιά, διότι αυτό είναι θέμα της περιφέρειας:.

«Καθαρίζουμε τα φρεάτια χωρίς να έχουμε την απόλυτη ευθύνη για αντιπλημμυρική προστασία, καθώς σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε αυτή τη δουλειά χωρίς να πληρωνόμαστε», είπε εκ μέρους της ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη τέτοιο φαινόμενο.

Τελευταία φορά με παρόμοια ένταση είχε συμβεί το 2015 και τότε, ο τότε αρμόδιος της ΕΥΑΘ στος 20 Μαϊου 2015, είχε πει ότι για την αντιμετώπιση:

«Θα πρέπει να συνταχθούν μελέτες από το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. ή από την Περιφέρεια και να κατασκευαστούν νέοι αγωγοί ομβρίων (σε χαμηλές περιοχές ειδικότερα) που θα μειώσουν ανάλογα τη ροή στο παντορροϊκό δίκτυο ενώ θα αυξήσουν το μήκος του δικτύου ομβρίων υδάτων. Με την κατασκευή τους θα αμβλυνθούν περισσότερο τα πλημμυρικά φαινόμενα».

Να κάνουμε τον απολογισμό τι έγινε από όλα αυτά τρία ακριβώς χρόνια μετά;

Δεν είναι υποχρεωτικά κακό, αν δεν έγινε, υπό την προϋπόθεση ότι κάποιος θα μας εξηγήσει πειστικά για ποιον λόγο.