Ο Μητσοτάκης άκουσε τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κι είπε "όχι" στον Μπουτάρη - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης άκουσε τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κι είπε "όχι" στον Μπουτάρη
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την πρόσφατη επίσεψεψη του στη Θεσσαλονίκη

Ο Μητσοτάκης άκουσε τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κι είπε "όχι" στον Μπουτάρη

Τέλος στα σενάρια ότι θα μπορούσε η ΝΔ να υποστηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε περίπου επικριθεί από κάποιους για το ότι έχασε “μέσα από τα χέρια του” τον κ.Μπουτάρη ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικές στηρίξεις δεν είναι αγώνας δρόμου, ποιος θα προλάβει πρώτος, αλλά συγχρόνως έθεσε και το πλαίσιο των στηρίξεων της ΝΔ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.«Θεωρώ όμως ότι ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει στα καθημερινά προβλήματα. Δείτε την εικόνα της πόλης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας σαφές ποιο είναι το πρωτεύον για ένα δήμαρχο.«Στις δημοτικές εκλογές δεν έχει τόσο με την ιδεολογική προέλευση του υποψηφίου, όσο με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης του», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στο ζήτημα του κ.Μπουτάρη προτίμησε από τα καλά λόγια που ακούγονται στην Αθήνα για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να ακούσει αυτό το οποίο πήρε ως μήνυμα από την κομματική βάση της πόλης.

Ο κ.Μπουτάρης δεν μπορεί να περάσει στην εκλογική και πολιτική βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και οποιαδήποτε στήριξη του προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι λύνει.

Στις στηρίξεις συμπεριλαμβάνονται και οι συνδιαλλαγές, οι περισσότερες των οποίων είναι γνωστές.

Άλλωστε και στις εκλογές του 2014, όταν είχε την ίδια προβολή, λίγο περισσότεροι από έναν στους τρεις τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει καν λόγους εκλογικής σκοπιμότητας να διχάσει τη βάση του κόμματος του, όπως δεν το έκανε και στο ζήτημα του ονόματος.