Ο ΠΑΟΚ στην αντιπολίτευση - Free Sunday
Ο ΠΑΟΚ στην αντιπολίτευση

Ο ΠΑΟΚ στην αντιπολίτευση

«Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που έβγαλε το βράδυ της Δευτέρας για τα επεισόδια τα οποία έγιναν με αφορμή την προσπάθεια οπαδών του ΠΑΟΚ να εμποδίσουν ενημερωτική συνάντηση του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά τα επεισόδια ενώ η ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ που καλούσαν σε συγκέντρωση για να ματαιωθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει περίπου μαζί με την προαναγγελία της εκδήλωσης. Αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως δεν είχε ζητήσει παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν οπαδοί παρενέβησαν σε συγκέντρωση με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αποδοκιμασία των επεισοδίων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ γιατί γνωρίζουν ότι ο ισχυρός παράγοντας στον ΠΑΟΚ είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο προφανώς καταλογίζουν ότι αν μη τι άλλο θα μπορούσε να σταματήσει τις διαμαρτυρίες.

Το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο βουλευτής Μηταφίδης, κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης που περιφερόταν από αίθουσα σε αίθουσα, ο οποίος καταλόγισε σιωπή στον ΠΑΟΚ:

Ο κ.Μηταφίδης κάλεσε τους παράγοντες του ΠΑΟΚ «να βγουν από τη σιωπή τους, να μην κρύβονται και να πουν όλη την αλήθεια για το τι συμβαίνει και προπαντός να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε κάποιους ανεξέλεγκτους που έχουν μπερδέψει το ποδόσφαιρο με το μακεδονικό και πολλά άλλα».

Η παραίτηση Λαζαριδη

Λίγες ώρες αργότερα, ήλθε η αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή της Β Θεσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος έφυγε απο τον ελάσσονα κυβερνητικό εταιρο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να περάσει στη βουλή με 180, η συμφωνία με τα Σκόπια που αυτός άλλωστε θα καταψηφίσει.

Η προηγούμενη φορά που ο κ.Λαζαρίδης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα ήταν όταν εξέφρασε την βαθιά δυσαρέσκεια του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ.
«Η αγανάκτηση μου είναι μεγάλη. Εγώ με όπλα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα παλέψω θα ανεβάσω τους τόνους θα του επιστήσω την προσοχή, φέρνοντας ενώπιον των ευθυνών του», είχε πει για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε. Ο ίδιος ΠΑΟΚ του ιδίου ιδιοκτήτη στον οποίο ο κ.Μηταφίδης καταλόγιζε σιωπή.

Οι έπαινοι Ζουράρι

Βεβαίως ο κ.Λαζαρίδης μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά οι συνάδελφοι του έχουν καλή γνώμη για αυτόν.

«Τον εκτιμώ πολύ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχει φιλοπατρία, εργάστηκε πάρα πολύ για τον λαϊκό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της νομοθεσίας και από αυτή την άποψη είναι πολύ καλή περίπτωση», είπε χθες για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ο συνάδελφος του της Α Θεσσαλονίκης, επίσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος εξέφρασε την διαφωνία του με το αίτημα των ΑΝΕΛ να παραδώσει την έδρα, ο πρώην βουλευτής τους.

Κατά σύμπτωση, ο κ.Ζουράρις, απομακρύνθηκε απο την κυβέρνηση όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε απαξιωτικά για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Άξιζε τον κόπο που χάσατε την θέση στην κυβέρνηση για τον ΠΑΟΚ, ρωτηθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για να απαντήσει καταφατικά: «Ασφαλώς».

Ο κ.Ζουράρις εκτός από την καλή του γνώμη για τον κ.Λαζαρίδη έχει και παρόμοια άποψη για την ανάγκη ενισχυμένης πλειοψηφίας στην έγκριση της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Μόνο που χθες δεν μίλησε απλώς για «180» που θέλει ο κ.Λαζαρίδης στη βουλή, αλλά δημοψήφισμα, το ενδεχόμενο του οποίου έχει απορρίψει ο πρωθυπουργός, που ο κ.Ζουράρις διαβεβαίωσε χθες ότι στηρίζει.

Η καταγγελία του Μαξίμου

Ο κ.Τσίπρας δεν είχε κρύψει την ευχή του να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Όταν με χαρά ανακοίνωνε ότι προχωρούν τα έργα του μετρό είχε πει ότι πλέον για τη Θεσσαλονίκη, το μόνο που μένει είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Αλλά δεν το πήρε και κάποιοι στο περιβάλλον του κ.Σαββίδη, καταλογίζουν την απώλεια στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο χθες με «διαρροή» κατήγγειλε «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας»

H αναφορά για τον Πειραιά ήταν εύκολα ερμηνεύσιμη. Αφορούσε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και την ανεξαρτητοποίησή από τους ΑΝΕΛ, του κ.Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος εκλέγεται στον Πειραιά. Η αναφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέγεται ο έτερος αποχωρησας, Γ.Λαζαρίδης θα ήταν δύσκολα ερμηνεύσιμη με παρόμοιο τρόπο, διότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει δηλώσει δημοσίως ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός», αλλά οι εξελίξεις του τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης εννοεί Σαββίδη.

Αυτήν την ερμηνεία έδωσε χθες η Θεσσαλονίκη κι αν δεν είναι έτσι, είναι το Μαξίμου που πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί με τον χρησμό.