Οι διακοπές του Πάνου Σκουρλέτη - Free Sunday
Οι διακοπές του Πάνου Σκουρλέτη

Οι διακοπές του Πάνου Σκουρλέτη

Σύμφωνα με μία κυβερνητική πηγή, ο πρωθυπουργός δεν κάνει ανασχηματισμό για να μην χαλάσει τις διακοπές του κόσμου.

Η αλήθεια είναι ότι οι μόνες διακοπές που θα μπορούσε να χαλάσει είναι οι διακοπές αυτών που δεν θα γίνουν υπουργοί,

Δεν είναι και πολλοί.

Ελάχιστοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν να γίνουν υπουργοί, ίσως ένας -δυο ελπίζουν να ξαναγίνουν.

Μία ομάδα ηλικιακά νέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον επενδύει στην επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές. Καλό θα ήταν τότε να έχουν τον τίτλο του πρώην υπουργού, αλλά και να μην τον έχουν δεν χάλασε ο κόσμος.

Κάποιοι πρώην υπουργοί, και να γίνουν να να μην γίνουν, δεν θα συγκινήσουν ιδιαίτερα κανέναν.

Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ανασχηματισμό γιατί η κυβέρνηση του είναι γεμάτη βαρίδια, τα οποία δύσκολα μπορεί να ξεφορτωθεί.

Η δε εμμονή στην μετακίνηση του κ.Σκουρλέτη στο κόμμα, έχει ως στόχο να δημιουργήσει την εικόνα ενός ντόμινου αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα που στην πραγματικότητα θα είναι ενα παιχνίδι με μουσικές καρέκλες. Ο κ.Τσίπρας χρειάζεται μία σημαντική άδεια καρέκλα.

Οι όροι που ο κ.Σκουρλέτης θέτει να μετακινηθεί, είναι προφανές ότι παραπέμπουν στην μετακίνηση του Κώστα Λαλιώτη από την κυβέρνηση στη κόμμα. Τότε που εκείνος νόμιζε ότι θα είναι ο king maker του ΠΑΣΟΚ και της ελληνικής πολιτικής ζωής. Όμως στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, το κυβερνητικό κόμμα είναι πάντοτε μοχλός στη διαχείριση των επιθυμιών του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Ο κ.Τσίπρας δυσκολεύεται να κάνει τον ανασχηματισμό, διότι δεν μπορεί να δώσει πολιτικό περιεχόμενο σε αυτόν. Και διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο με τον ίδιο επικεφαλής δεν μπορεί να υπάρξει, ότι άποψη κι αν έχει για την αναβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης.