Οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ: Τους «σώζει» ο Σπίρτζης, πριν τους «πεθάνει» ο Τσίπρας - Free Sunday
Οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ: Τους «σώζει» ο Σπίρτζης, πριν τους «πεθάνει» ο Τσίπρας

Οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ: Τους «σώζει» ο Σπίρτζης, πριν τους «πεθάνει» ο Τσίπρας

Τελικά η π.φ.Α. κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, που κατάφερε να απαντήσει με σαφήνεια και με άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος!

Την Κυριακή, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, πίσω από τις λέξεις ο Αλέξης μας ενημέρωσε για το ακαταμάχητο επιχείρημα, το οποίο βρήκε να προτάξει έναντι των ανάλγητων ακραίων νεοφιλελεύθερων απαιτήσεων για περικοπές στις συντάξεις (ναι, αυτές που ο ίδιος νομοθέτησε το 2017), που προβάλλουν οι κακοί των Βρυξελλών και παρά το ότι ζούμε στις ευτυχισμένες μέρες της μεταμνημονιακής εποχής.

«Do not worry, my friends, and trust me. They will die, sooner or later», θα τους είπε πάνω- κάτω ο Alexis International. Πρακτικά, όπως εξήγησε και στη ΔΕΘ, ό,τι κυκλοφορεί σε ηλικία πάνω από 70, το περιμένουμε όπου να ‘ναι να «σβήσει» (το καντήλι του). Πριν καλά- καλά συνέλθουν οι γέροντες και το twitter από το σοκ, τη σκυτάλη για να αποτελειώσει τον κόσμο πήρε ο δαιμόνιος Dick Dastardly της κυβέρνησης, ο μηχανικός των μηχανικών, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και υπουργός των Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού, που εστάλη ως εγκύκλιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια. Δεν διευκρινίζεται βεβαίως αν η διαδικασία περιλαμβάνει και εξέταση σολφέζ στο κλασικό αγαπημένο «ο χάρος βγήκε παγανιά».

Σιγοντάρει ο Σπίρτζης το μεγαλειώδες σχέδιο «να τους ξεκάνουμε, να ανασάνει το ασφαλιστικό»; Ταλαιπωρεί του γέροντες μπας κι ελαφρύνουν το ασφαλιστικό μιαν ώρα νωρίτερα; Ή μήπως, όχι; Μήπως το σαμποτάρει;

Μήπως ο ορίτζιναλ πασόκος ξύπνησε μέσα του, μήπως ο γαλουχημένος -από τα χρόνια της ΠΑΣΠ ακόμη- να σέβεται «τιμημένα γηρατιά» δεν άντεξε άλλο βλέποντας τις προσβλητικές αναφορές του πρωθυπουργού να γίνονται viral; Όχι άλλη ασέβεια!

Ως δαιμόνιος, όμως, μήπως η ευαίσθητη καρδιά του καίγεται να συγκινήσει αυτούς που μέσα στην απερισκεψία του ο Αλέξης ενέταξε στη λίστα των προς …σβήσιμο, όταν αποκάλυψε την επιχειρηματολογία του για τη μη αναγκαιότητα περικοπών στις συντάξεις;

Αυτούς που χαράσσουν την πορεία της χώρας στο αύριο, αυτούς που βρήκαν την Ιθάκη και «στα ταραγμένα πέλαα θα μας φέγγουν, χορεύοντας πάνω από τις φουρτούνες», αυτούς που παράγουν ακόμα αριστερή σκέψη και ιδεολογία στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς του τιμημένους 70plus ποιος τους σκέφτηκε; Αλέκος Φλαμπουράρης, Στέλιος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Αντώνης Λιάκος!

Μόνο η ευαίσθητη καρδιά του Σπίρτζη σκέφτηκε τους γέροντες και γερόντισσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αγανάκτησε από την ασέβεια και συνέλαβε το σατανικό και συνάμα μεγαλοφυές αντι-σχέδιο για να ακυρώσει (χωρίς να το μυριστεί ο κόσμος, έτσι όπως έκανε και με το ιταλικό τρένο του που δεν φαίνεται ότι είναι της Γ΄ Εθνικής  τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση των «σβήσε τους, μετά τα 70».

-Sir Humphrey, μη με κρατάς άλλο σε αγωνία, θα μου αποκαλύψεις επιτέλους το σχέδιο;

-Yes minister, δικό σου!

Με την ανανέωση της άδειας οδήγησης, τουλάχιστον δεν θα πεθαίνουν στην άσφαλτο οι 70χρονοι! Η ασπίδα προστασίας του Σπίρτζη στην άσφαλτο, σώζει ζωές και δυσκολεύει το σατανικό σχέδιο, που στηρίζεται στο θάνατο των άνω των 70!!!