Παππάδες και παπατζήδες στον ΟΑΣΘ - Free Sunday
Παππάδες και παπατζήδες στον ΟΑΣΘ

Παππάδες και παπατζήδες στον ΟΑΣΘ

“Είμαι ενταγμένος στα κοινά από 15 χρονών, δηλαδή κοντεύω να συμπληρώσω 60ετία. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να γράψω 2-3 βιβλία, που έχω στο μυαλό μου, αλλά είχε άλλη άποψη η κυβέρνηση κι εγώ όπως αντιλαμβάνεστε είμαι χρεωμένος να στηρίξω αυτή την ιστορία και δεν πρόκειται να κάνω πίσω με τίποτα”.

-Τι μου λες Sir Humphrey? Θα έλεγα ότι το είπε ο Κένεντι αυτό, για να κάνει λιανά το “μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου”, όμως δεν μου προκύπτουν οι αριθμοί κι οι ηλικίες.

-Μην είσαι αφελής υπουργέ μου! Και κυρίως μην υποτιμάς τους γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ! Τάδε έφη ο Sir Στέλιος Παππάς

https://freesunday.gr/apopseis/item/23873-oi-gerontes-toy-syriza-toys-%C2%ABswzei%C2%BB-o-spirtzhs,-prin-toys-%C2%ABpethanei%C2%BB-o-tsipras
-Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, ποιος Παππάς;

-Μα το απάντησε ο δαιμόνιος Dick Dastardly της κυβέρνησης, ο μηχανικός των μηχανικών και υπουργός των Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Το είπε ο άνθρωπος όταν, στις 9 Αυγούστου 2017, ανέθεσε στον κυρ Στελιο τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με τη βεβαιότητα πως ...μια ματιά του μόνο φτάνει, αεροπλάνο να τις κάνει.

“Εγώ τον Στέλιο δεν τον ήξερα ως πατέρα του Νίκου, τον Νίκο ξέρω ως γιο του Στέλιου, για την πορεία που έχει και τους αγώνες που έχει κάνει”, διευκρίνισε για τους κακοήθεις και αδαείς, που έκαναναστείες συγκρίσεις των πολιτικών ανδρών και μεγεθών της οικογενείας.

Σήμερα, σχεδόν 14 μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε ο Sir Stelios, ο αγώνας του δικαιώνεται: Αφότου ο ΟΑΣΘ έγινε κρατικός γιατί, όπως μας δίδαξε “μια κοινωνία αναδεικνύει τον πολιτισμό αν μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών, και κυρίως των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα διεκδικήσουν οι ίδιοι, που σημαίνει ότι και στις συγκοινωνίες, στην παιδεία, και στην υγεία απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι μαθητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι γέροντες”, επιτέλους έφτασε και η μεγάλη στιγμή, που οι εργαζόμενοι στον κρατικό ΟΑΣΘ, ως δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούν να απεργήσουν κατά των ακραίων νεοφιλελεύθερων σχεδίων, τα οποία απεργάζονται αυτοί, που θέλουν να προσφέρουν το καμάρι του υπουργείου Μεταφορών βορά στην αδηφαγία του ιδιωτικού κεφαλαίου!

-Are you kidding me Sir Humphrey? Συγκεντρώσου please!

-My minister, προς ενημέρωσή σου: Με τροπολογία η οποία κατατέθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση, Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών “Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις”, εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Πρόσεξε τις τζίφρες στην τροπολογία, my minister, για να καταλάβεις πώς υπογράφουν οι υπουργοί που είναι πρώτα και κύρια μηχανικοί!ί (αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει εργολαβία) https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10842385.pdf

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό τάχθηκε κατά της τροπολογίας για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία “πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική”.
-Μα τι λες τώρα, Sir Humphrey, εγώ τον Sir Stelios τον έχω ακούσει στις 20 Ιουλίου 2012, μια Παρασκευή στην Πορταριά, στο όμορφο Πήλιο, να μιλάει στο Καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (sic) και να με πείθει ότι μπορούν να μαζευτούν “Ένα εκατομμύριο υπογραφές για μια Ευρωπαϊκή δημόσια Τράπεζα”. Ο άνθρωπος ξέρεις τι αξία έχει το δημόσιο για τους πολίτες του!

-Follow the money, υπουργέ μου. Ο Sir Stelios, αυτό θα το έμαθε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή που σπούδασε. Μάλλον δεν διάβασες τη συνέντευξη, που ως συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη La Repubblica μετά το δημοψήφισμα, τον Αύγουστο του 2015. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, έχοντας περάσει από Ρήγα, ΚΚΕ Εσωτερικού και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις διαμόρφωσε άποψη: “Κανένα κράτος από μόνο του και καμία Αριστερά δεν έχει την δύναμη να ελέγξει την ταχύτητα, με την οποία κινείται η οικονομία και η σύγχρονη συσσώρευση πλούτου”.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Υποδομών -ο λαβωμένος από το Ασημένιο Βέλος, που του έπεσε Γ' Εθνική και φέρνει την πάντα έτοιμη για γλέντια την αγαπησιάρα την Κορίνα την Κρέτσου να τον γιατρέψει-  δεν είχε καμία αμφιβολία για τον Sir Stelios και διαβεβαίωνε: “ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή”.

-Δηλαδή θέλεις να μου πεις, Sir Humphrey, πως ο δαιμόνιος αρχιμηχανικός είπε ότι ο Sir Stelios θα κάνει τη δουλειά τσάμπα; Κάτι σαν τσάμπα μάγκας;

-Ε, όχι και τσάμπα, υπουργέ μου, ένας δημόσιος οργανισμός ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι αξία ανεκτίμητη!

Στις 9 Αυγούστου 2018 κάνοντας απολογισμό του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Sir Stelios διαβεβαίωνε: “Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και βήμα- βήμα το πετυχαίνουμε είναι να αναδιοργανώσουμε εκ βάθρων τον ΟΑΣΘ, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στον νέο οργανισμό, τον ΑΣΥΘ («Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ») έναν εκσυγχρονισμένο οργανισμό με ευρωπαϊκές προδιαγραφές”.

Και με πατρική υπερηφάνεια ανακοίνωνε ότι συνήφθη μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, “με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 40 εκ. ευρώ, ο οποίος θα ψηφιοποιήσει τον Οργανισμό”, καθώς “πρώτα από όλα πρέπει ο ίδιος ο Οργανισμός, οι υπηρεσίες του, τα κόστη του, τα μηχανουργεία, όλα να ψηφιοποιηθούν, γιατί πρέπει να έχουμε καλό έλεγχο στα ανταλλακτικά μας, στην εργασία που παρέχεται, πρέπει να έχουμε μία συνολική υποδομή ικανή να στηρίξει το μεταφορικό έργο”.. Άντε, σε λίγο ο Sir Stelios θα βάλει και τον υπουργό υποδομών στην ελίτ της δρακογενιάς!

*Οι φήμες ότι ο Sir Stelios έχει αποσύρει από την κυκλοφορία λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να τα ανακαινίσει προκειμένου να μεταφέρουν σανό για τις γιορτές κοινού πολιτισμού ανά τις Μακεδονίες, με Μάρκο και Μυρσίνη, κρίνονται κακοήθεις, μέχρι διαψεύσεως της κακοήθειας.