Ο Μπουτάρης και τα τανκς - Free Sunday
Ο Μπουτάρης και τα τανκς

Ο Μπουτάρης και τα τανκς

Πριν λίγα χρόνια ένας δήμαρχος -κάπου στη Βαλτική, αν θυμάμαι καλά- έκανε ένα διαφημιστικό σποτάκι, όπου εμφανιζόταν με ένα τανκ να ισοπεδώνει κάθε παρανομία στην πόλη του.

Πλάκα είχε. Πιθανόν να είναι και η μόνη μέθοδος να αποκαταστήσει κάποιος την τάξη σε μία πόλη πλήρους αναρχίας.

Αλλά ήταν πλάκα. Αυτή η ισοπέδωση δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Και γι’ αυτό οι δήμαρχοι για τις λύσεις πρέπει να αναζητούν συναινέσεις. Αφού προηγουμένως ξέρουν όλες τις πτυχές του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήλθε το 2010 να τα ισοπεδώσει όλα. Είχε για όλα τις έξυπνες λύσεις που, για άγνωστους λόγους, κανένας άλλος δεν είχε σκεφτεί ποτέ. Πήγε να τις εφαρμόσει και έπαθε ό,τι ο Τσίπρας που είχε ένα μαγικό τρόπο να μην πληρώνει κανένας, αλλά όλα να δουλεύουν τέλεια και να έχουμε λεφτά όλοι.

Ο Μπουτάρης πήγε να εφαρμόσει κάτι «μοντέρνες» ιδέες που του είχαν πει και απέτυχε πλήρως διότι ήταν εξυπνάδες, όπως το διπλοπαρκάρισμα, που θα το αντιμετώπιζε με κάτι δαγκάνες, οι οποίες δούλεψαν μια βδομάδα και αποσύρθηκαν.

Έτσι η τελευταία χθεσινή του αναφορά, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος της θητείας του «θα συνεχίσει να δουλεύει όπως ξέρει να δουλεύει», λογικά θα πρέπει να εκληφθεί ως απειλή. Διότι το ζήτημα δεν είναι ότι αυτός θα δουλεύει, όπως ξέρει να δουλεύει, αλλά το ότι εμείς ξέρουμε πώς δουλεύει.

Το μάθαμε…

Το πατήσαμε στα πεζοδρόμια…

Το παρκάραμε…

Το περπατήσαμε ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα…

Το πληρώσαμε στα δημοτικά τέλη…

Το μόνο που μένει για τον τελευταίο χρόνο, είναι να πάρει δίπλωμα τανκς. Αυτό που ο δήμαρχος της Βαλτικής, το έκανε για πλάκα. Μήπως όλα τα υπόλοιπα που κάνει, είναι πιο σοβαρά;