Το δις εξαμαρτείν του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις κατά Μπουτάρη - Free Sunday
Το δις εξαμαρτείν του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις κατά Μπουτάρη

Το δις εξαμαρτείν του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις κατά Μπουτάρη

Το δις εξαμαρτείν του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις κατά Μπουτάρη

«Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφορικά με την καταγγελία του κ.Μπουτάρη ότι κάποιοι έγραψαν με σπρέι τη λέξη «προδότης» στο σπίτι του.


Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ συνδύασε τις δύο επιθέσεις που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τη μία στις 19 Μαΐου στην εκδήλωση στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων και τη δεύτερη που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρώτο γεγονός ήταν πιο συγκεκριμένη, ειδικά όταν αναφερόταν στη ΝΔ.

«Επίσης επαναλαμβάνει τις κατηγορίες περί διχασμού που δήθεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της με πρώτο και καλύτερο τον έκπτωτο περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Στην προχθεσινή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι «κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια».

Προφανώς η τελευταία έκκληση δεν αφορά μόνο την τελευταία επίθεση. Αφορά κάθε παρόμοια επίθεση. Στην προηγούμενη, κάθε δημοκρατικός πολίτης όφειλε να καταδικάσει ονομαστικά τον κ.Ψωμιάδη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ επέπληττε τη ΝΔ που δεν το είχε κάνει.

Το είχε πει άλλωστε ο κ.Μπουτάρης, ότι ο πρώτος που τον «έβρισε ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης».

Μία επίθεση εναντίον δήμαρχου για πολιτικούς λόγους, δεν είναι προσωπική του υπόθεση κι έχει δίκαιο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια».

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταδικάζει η κοινωνία και τα κόμματα τον κ.Ψωμιάδη και να του κόβει και την καλημέρα, όπως λέει πως κάνει η κυρία Νοτοπούλου, και από την άλλη να τον ξεπλένει ο κ.Μπουτάρης λέγοντας ότι «ότι έγινε έγινε, ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε. Πάμε γι’ άλλα. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, τραβάμε μια γραμμή».

Να καταγγέλλει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ όσους δεν καταδικάζουν ονομαστικά τον Ψωμιάδη, για να λέει μετά ο κ.Μπουτάρης ότι ανάμεσα στους δύο «ειπώθηκαν βαριές κουβέντες», δηλαδή να αναγνωρίζει ευθύνη και στον εαυτό του.

Τη συγγνώμη παρέχει μόνο η Εκκλησία, τη μεταμέλεια αναγνωρίζουν μόνο τα δικαστήρια, τον πληκτικό ρόλο του πολιτικού κατήγορου επιφυλάσσει πεισματικά για τον εαυτό του ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο βοσκός έχει ήδη αρχίσει να καλεί σε βοήθεια για τον λύκο...