Επικίνδυνη γελοιοποίηση με υπογραφή Τσίπρα - Free Sunday
Επικίνδυνη γελοιοποίηση με υπογραφή Τσίπρα

Επικίνδυνη γελοιοποίηση με υπογραφή Τσίπρα

Η κωμικοτραγική εξέλιξη της υπόθεσης του «βασιλιά» των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου είναι ενδεικτική της πτώσης ποιότητας και των δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που προκαλεί η μέθοδος Τσίπρα.

Όλα γελοιοποιούνται στο βωμό του εντυπωσιασμού και του κομματισμού. Με την αρνητική δυναμική που έχει αναπτυχθεί είναι πολύ δύσκολο να ανέβει η ποιότητα της  δημόσιας διοίκησης και του δημόσιου βίου στο επίπεδο που χρειάζεται μια χώρα με τα προβλήματα της Ελλάδας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η φτώχια και οι κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας επέλεξε έναν ακόμη αντιπερισπασμό προβάλλοντας το σκάνδαλο Ριχάρδου.

Η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ενεχυροδανειστήριο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο Τσίπρα, οπότε ο κλάδος γνώρισε νέα άνθιση και αυξήθηκε ο αριθμός των ενεχυροδανειστηρίων κατά διακόσια.

Άλλωστε η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το ίδιο το Δημόσιο στο... ενεχυροδανειστήριο των πιστωτών με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας έναντι του χρέους για έναν αιώνα.

Η ΕΛΑΣ και η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν τη δίωξη κατά Ριχάρδου, ο Τσίπρας προπαγάνδισε μια υπόθεση διαφυγής δασμών για ένα προϊόν στο οποίο δεν επιβάλλονται δασμοί και τελικά «ξεπλύθηκε», ως έναν βαθμό, στην αντίληψη της κοινής γνώμης και ο «βασιλιάς» των ενεχυροδανειστηρίων.

Ανάλογα μηνύματα τραγικής υποβάθμισης της δημόσιας διοίκησης και των θεσμών μας έστειλε η αναβολή της δίκης για το C4i λόγω έλλειψης θέρμανσης στο Εφετείο της Αθήνας. Επιτυγχάνονται υπερπλεονάσματα για προεκλογική διανομή με τη βασική υποδομή και τις βασικές λειτουργίες του κράτους σε πλήρη κατάρρευση.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα με τη δίκη της Χρυσής Αυγής που «πάγωσε» για μία τετραετία. Εδώ συνδυάζονται η διοικητική κατάρρευση - έλλειψη δικαστών, γραμματείας, κατάλληλης αίθουσας - με την πολιτική βούληση του Μαξίμου να μην καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση για να πάει ανενόχλητη στις βουλευτικές εκλογές και να εγκλωβίσει δεξιόστροφους ψηφοφόρους σε βάρος της ΝΔ και σε όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο χαρακτηριστικό δείγμα γελιοποίησης της δημόσιας διοίκησης και των θεσμών με ευθύνη του κ. Τσίπρα είναι η προσπάθεια αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών από το Δημόσιο για να ανοίξει ο δρόμος σε 10.000 κομματικές, πελατειακές προσλήψεις. Κατρακυλάει η δημόσια διοίκηση, ευτελίζονται οι σχέσεις κράτους και Εκκλησίας. Όλα αυτά θεωρούνται πλέον μέρος της Συριζαϊκής κανονικότητας.


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονια της Κυριακής" στις 9 Δεκεμβρίου 2018