«Παύλο χάσαμε!» - Free Sunday
«Παύλο χάσαμε!»

«Παύλο χάσαμε!»

 Ενοχλημένος από όσα προκάλεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

«Να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά», είπε ο πρωθυπουργός, καταλογίζοντας στον Αναπληρωτή Υπουργό του, χωρίς να τον αναφέρει, -άλλωστε δεν μάλωσε κανείς άλλος τις τελευταίες ημέρες- ότι «παρασύρθηκε» σε λάθος διαμάχη και δίνοντας του εντολή να μην ασχοληθεί ξανά με τον κ.Στουρνάρα.

«Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες (...), να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», είπε.

Ο κ.Τσίπρας δεν κατονόμασε τις «υπερτιμημένους τεχνοκράτες», αλλά το ενδεχόμενο να μην είναι ο κ.Στουρνάρας είναι μικρότερο από το να κερδίσει την επόμενη Eurovision, το τραγούδι των νησιών Φίτζι.

Πρακτικά με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, ο πρωθυπουργός ομολόγησε μία ήττα διότι και λέει στον υπουργό του ότι «παρασύρθηκε» και τον καλεί να μην ασχοληθεί ξανά με τον Στουρνάρα.

Πάντως, μιας και ο πρωθυπουργός αναζητά, πολιτικές γέφυρες με την κεντροαριστερά, θα μπορούσε κάποιος να του θυμίσει την ιστορία που το 1996, είχε πει ο Γεράσιμος Αρσένης, μόλις έχασε από τον Κώστα Σημίτη στην ψηφοφορία για την εκλογή πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία αφορούσε κάποιον Κεφαλονίτη, ονόματι Γιώργο, ο οποίος διαρκώς άκουγε μέσα του μία φωνή που τον παρότρυνε να συνεχίσει να διεκδικεί κάτι που τον ενδιέφερε. Προσπαθούσε και έχανε αλλά η φωνή επέμενε. Μέχρι που όταν το έχασε οριστικά, άκουσε τη ίδια φωνή, να του λέει: “Γιώργο χάσαμε”.

Θα μπορούσε να το έχει πει σήμερα ο πρωθυπουργός, αλλάζοντας το όνομα...