Ερμηνεύοντας την πολιτική χυδαιότητα Πολάκη-Τσίπρα - Free Sunday
Ερμηνεύοντας την πολιτική χυδαιότητα Πολάκη-Τσίπρα
Πρόκειται για μια σταθερή επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερμηνεύοντας την πολιτική χυδαιότητα Πολάκη-Τσίπρα

Με την επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο και την κάλυψη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη, η κυβερνητική παράταξη επιβεβαίωσε μια παράδοση πολιτικής χυδαιότητας.

Κατά την άποψή μου, δεν πρόκειται για ένα ακόμη «λάθος», αλλά για την ανάδειξη βασικών χαρακτηριστικών του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ του 4% και του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα.

Εντυπωσιακό αυτογκόλ

Η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου είναι κατά την άποψή μου το πιο εντυπωσιακό επικοινωνιακό, πολιτικό αυτογκόλ των τελευταίων δεκαετιών.

Προκαλεί την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης, γιατί συνδυάζει την πολιτική με την κοινωνική χυδαιότητα. Η επίθεση σε έναν άνθρωπο με τα προβλήματα του κ. Κυμπουρόπουλου, τον οποίο θέλησε να επιβραβεύσει πολιτικά η ΝΔ για τον αγώνα της ζωής που δίνει και το καλό του παράδειγμα, είναι πραγματικά αποκρουστική.

Η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πηγαίνουμε σε τριπλή εκλογική αναμέτρηση στις 26 Μαΐου –ευρωεκλογές, περιφερειακές εκλογές, αυτοδιοικητικές–, ενώ έχουμε μπροστά μας και τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Το επικοινωνιακό και πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, γιατί με την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι δεν πρόκειται περί λάθους ενός υπουργού που θα μπορούσε να διορθωθεί, αλλά για πολιτική επιλογή που προσυπογράφει η ηγεσία.

Όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους περισσότερους πολίτες να προσπαθούν να υιοθετήσουν μια πιο χριστιανική κοινωνική συμπεριφορά.

Το επικοινωνιακό, πολιτικό αυτογκόλ οφείλεται σε έναν συνδυασμό αρνητικών πολιτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και κακής εκτίμησης της κατάστασης από τον κ. Τσίπρα.

Παράδοση στην αθλιότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει σχολή στην πολιτική αθλιότητα από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της φραστικής βίας που χρησιμοποιούσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων, «αυθόρμητων» εκδηλώσεων που μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποδοκιμασίες ή και επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, ακόμη και στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία εμπλούτισε την παράδοση της πολιτικής αθλιότητας αξιοποιώντας τη δύναμη που προσφέρει ο έλεγχος της κυβέρνησης και του κράτους. Οι βίαιες φραστικές επιθέσεις έγιναν πιο σκληρές, όπως και η λεγόμενη δολοφονία χαρακτήρων. Η παραγωγή fake news αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μιας fake πραγματικότητας που προσπάθησε να επιβάλει στην κοινή γνώμη το κομματικό κράτος.

Οι διαπλεκόμενες πρακτικές χρησιμοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους σε βάρος της ΝΔ έναντι ανταλλαγμάτων και με τον τελικό λογαριασμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των δημόσιων οικονομικών.

Σε συνθήκες μεγάλης δημοσκοπικής και πολιτικής πίεσης, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του διαπράττουν τη μια πολιτική αθλιότητα μετά την άλλη.

Πηγαίνουν σε ευρωεκλογές χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βέμπερ ως «ανθέλληνα». Ο κ. Βέμπερ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από το Ζάππειο –κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας– και έχει διατυπώσει θέσεις που είναι σύμφωνες με τα ελληνικά συμφέροντα. Επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος, αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., εφαρμογή αποτελεσματικής πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και αυστηρή ευρωπαϊκή στάση έναντι της Τουρκίας.

Το θέαμα ενός κόμματος που χαρακτηρίζει «ανθέλληνα» έναν κορυφαίο Ευρωπαίο πολιτικό που προέρχεται από τη Γερμανία έρχεται σε αντίθεση με την έννοια των ίδιων των ευρωεκλογών και της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Μετά τις αθλιότητες κατά του κ. Βέμπερ ήρθαν τα fake news, με υπογραφή Τσίπρα και Μαξίμου, ότι δήθεν η ΝΔ επιδιώκει να καταργήσει το ουσιαστικά ανύπαρκτο επίδομα ανεργίας και το επίσης ανύπαρκτο «δώρο Χριστουγέννων».

Η ΝΔ δεν επιθυμεί την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας αλλά την επέκταση της εφαρμογής του. Από τους περίπου 900.000 ανέργους της χώρας μας, λιγότερο από το 15% παίρνουν επίδομα ανεργίας, παρά τη σαφή δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Τσίπρας για διεύρυνση της εφαρμογής του.

Το 85% των ανέργων είναι χωρίς επίδομα, με ευθύνη Τσίπρα, γι’ αυτό ζητάει τα ρέστα από τη ΝΔ, επειδή δήθεν θέλει να το καταργήσει.

Ούτε φυσικά υπάρχει «δώρο Χριστουγέννων». Τα λεγόμενα «δώρα» έχουν καταργηθεί στη βάση της εφαρμογής τριών προγραμμάτων-μνημονίων και τα μόνα που προσφέρονται είναι μικρά βοηθήματα ανάλογα με τη δημοσιονομική και πολιτική συγκυρία. Η ΝΔ έχει υπερψηφίσει όλες τις σχετικές προτάσεις, με την επισήμανση ότι θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην κάλυψη βασικών αναγκών των ανέργων.

Μετά και από αυτή την πολιτική αθλιότητα σε βάρος της ΝΔ ο Πολάκης στράφηκε, με την κάλυψη του Τσίπρα, κατά του Κυμπουρόπουλου. Η ένταξη του τελευταίου στην ευρωλίστα της ΝΔ με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και η απήχηση που έχει στον λαό αυτή η υποψηφιότητα μετέτρεψαν τον Κυμπουρόπουλο σε βασικό πολιτικό στόχο του Πολάκη και του Τσίπρα.

Η κοινή γνώμη έχει εκπαιδευτεί στην πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή σε αυτήν απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπεράστηκε κάθε όριο, γι’ αυτό υπήρξε άμεση και δυναμική αντίδραση των περισσότερων συμπολιτών μας στις κυβερνητικές επιλογές.

Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ του 4%

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένας σκληρός κομματικός μηχανισμός ενός κόμματος του 4% με κομμουνιστικές ρίζες και μάλιστα στη «σχολή Τσαουσέσκου».

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν αξιοποίησαν το 36% του 2015 για να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πραγματικά λαϊκό κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Στις εκλογικές περιοδείες που κάνω σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωεκλογικού αγώνα και της αναζήτησης του σταυρού προτίμησης, διαπιστώνω την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγράφεται και με διάφορους άλλους τρόπους. Ανύπαρκτος στον φοιτητικό συνδικαλισμό, σχεδόν ανύπαρκτος στον συνδικαλισμό και στα επαγγελματικά επιμελητήρια, με υποτυπώδη παρουσία στις περιφερειακές εκλογές, όπου συνήθως καλύπτεται πίσω από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εξαιρετικά αδύναμος στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά ενός κόμματος του 4%.

Η ηγεσία του έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στον έλεγχο του μηχανισμού και της εξουσίας, γι’ αυτό δεν άνοιξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Ο απόλυτος έλεγχος εντάσσεται στο σκεπτικό της απόλυτης εξουσίας, που έχει παρουσιάσει δημόσια μέχρι και η κ. Μπαζιάνα, και οδηγεί σε ακραίες αντιδημοκρατικές επιλογές.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο Πολάκης συκοφαντεί όποιον θέλει με πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού, ενώ κατά την περίοδο Καραμανλή-ΝΔ υπουργοί είχαν πάει σπίτι τους επειδή δεν είχαν τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές εισφορές ενός κηπουρού στο εξοχικό τους ή κρίθηκε ότι ευνοήθηκαν συγγενικά τους πρόσωπα σε σχέση με τις σπουδές τους.

Η εσωτερική δομή του ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδημοκρατικές του ρίζες και η παράδοση επιθετικού λαϊκισμού που έχει δημιουργήσει εξηγούν τις αθλιότητες Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου και την πλήρη πολιτική κάλυψη από τον κ. Τσίπρα.