H εντολή της απελπισίας είναι «βομβαρδίστε μας!» - Free Sunday
H εντολή της απελπισίας είναι «βομβαρδίστε μας!»
Φρονώ ότι ο απελπισμένος πρωθυπουργός ετοιμάζει μια παρόμοια μεθόδευση: ΟΛΑ στο πεδίο της μάχης, αναπόδεικτα σκάνδαλα, ψέματα, λάσπη, λόγοι του αέρα, και στο τέλος επί των (πολιτικών) ερειπίων όσοι έχουν διασωθεί.

H εντολή της απελπισίας είναι «βομβαρδίστε μας!»

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η απελπισία του πρωθυπουργού. Πίστευε πως με δήθεν αριστερά λογύδρια, πολιτικάντικα τρικ, δήθεν γέφυρες με τη σοσιαλδημοκρατία, «σκάνδαλα» που οργανώνονται στο Μαξίμου, λάσπη από τις κυβερνητικές εφημερίδες του νεοαυριανισμού και παροχές θα περιόριζε την επερχόμενη ήττα του (για την οποία θα πρέπει και να απολογηθεί).

Τίποτε από αυτά δεν του βγαίνει, οπότε αυτές τις ημέρες ετοίμαζε και fake news. Θα ξεκινούσε με το ότι η ΝΔ θέλει να κόψει επιδόματα, το υποτιθέμενο δώρο Χριστουγέννων, την αύξηση μισθού, ότι θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, και στην πορεία θα πρόσθετε κι άλλα, όπως το κορυφαίο, ότι η ΝΔ είναι νεοφιλελεύθερη (δεν υπάρχει τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα, ΟΛΑ μιλούν για κρατισμό) ή ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικοί απατεώνες.

Δεν πρόλαβε να επιχειρήσει την τακτική των fake news, τον πρόλαβε ο κ.fake news, αναδεικνύοντας σε πρώτο θέμα τις ύβρεις κατά Κυμπουρόπουλου. Ωστόσο, απλώς υπήρξε στον σχεδιασμό μια αναβολή, αμέσως μετά το Πάσχα το σχέδιο θα εφαρμοστεί.

Όμως θυμηθείτε: ούτε αυτά πρόκειται να του αποφέρουν κάτι. Ο κ. Τσίπρας ήδη βρίσκεται μόλις πέντε μήνες πριν από τις εκλογές και η κοινωνία έχει αποφασίσει. Επιπλέον, ας είμαστε σοβαροί: ο κ. Μητσοτάκης τον κερδίζει και στη ρητορική, και στα επιχειρήματα, και στη σοβαρότητα, γι’ αυτό άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (κάτι πρωτοφανές).

Στα στρατιωτικά εγχειρίδια μπορεί να διαβάσει κανείς τι κάνει μια απελπισμένη διμοιρία όταν έχει εγκλωβιστεί σε μια εμπλοκή όπου δεν υπάρχει πια διέξοδος, οι (περισσότεροι) εχθροί είναι ήδη εκεί, η μάχη έχει κριθεί: ζητά τυφλό βομβαρδισμό του χώρου. Θα χτυπηθούν και οι ίδιοι, αλλά και οι εχθροί, και όσοι… επιζήσουν. Είναι η εντολή της απελπισίας («βομβαρδίστε μας!»), αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Φρονώ ότι ο απελπισμένος πρωθυπουργός ετοιμάζει μια παρόμοια μεθόδευση: ΟΛΑ στο πεδίο της μάχης, αναπόδεικτα σκάνδαλα, ψέματα, λάσπη, λόγοι του αέρα, και στο τέλος επί των (πολιτικών) ερειπίων όσοι έχουν διασωθεί. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να βομβαρδίσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και τον εαυτό του μαζί.