Γιατί το βαθύ ΠΑΣΟΚ έδιωξε τον κ. Βενιζέλο - Free Sunday
Γιατί το βαθύ ΠΑΣΟΚ έδιωξε τον κ. Βενιζέλο

Γιατί το βαθύ ΠΑΣΟΚ έδιωξε τον κ. Βενιζέλο

Ο σχεδιασμός της κυρίας Φώφης Γεννηματά και παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που την ποδηγετούν είναι απλός: βγαίνει το ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές τρίτο και, εφόσον η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, παίρνει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εκεί προτείνει συγκυβέρνηση των τριών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και, εφόσον αυτό αποτύχει, αναγγέλλει ότι θα στηρίζει κυβέρνηση μειοψηφίας της ΝΔ. Πρόκειται για ένα διπλό ολέθριο λάθος και εξηγώ:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ: Η Ελλάδα, εφόσον αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση, θα έχει μπροστά της μια διαρκώς ανοδική πορεία παντού: στην οικονομία, στην οργάνωση του κράτους, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στις γρήγορες επενδύσεις, στην κανονικότητα. Αυτό θα εισπραχθεί πολιτικά. Το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να συγκυβερνήσει όταν η χώρα βούλιαζε και το πλήρωσε. Τώρα, που η χώρα θα απογειωθεί, θα είναι απέναντι και θα πετροβολάει;

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ: Τι θα συμβεί στην περίπτωση που η ΝΔ, μη έχοντας αυτοδυναμία, δεν δεχτεί τριπλή συγκυβέρνηση, ούτε την ομηρία της κυβέρνησης μειοψηφίας; Το ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσει τη χώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο σε εκλογές με την ψευτο-απλή αναλογική. Θα υπάρξει μόνιμη πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία, η οικονομία θα καταρρέει, τα «μπάνια του λαού», δηλαδή η καλοκαιρινή σεζόν που όλοι περιμένουν για να ρεφάρουν, θα γίνει ένας εφιάλτης.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα πραγματικό σενάριο που επιβεβαιώνεται από τη χονδροειδή απομάκρυνση Βενιζέλου, ακριβώς γιατί ο κ. Βενιζέλος περιέγραφε αυτόν τον κίνδυνο ακυβερνησίας «αν δεν υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» (δηλαδή να μην έχει κανέναν απολύτως λόγο μετά την κάλπη. Όχι να κληθεί κιόλας να συγκυβερνήσει!).

Η απομάκρυνση Βενιζέλου λίγο πριν την κάλπη έχει υπολογισμό. Δεν θέλει το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει τη Γεννηματά, να μπορεί να συμπράξει μετεκλογικά ο κ. Βενιζέλος και κάποιοι βουλευτές του με τη ΝΔ, αν δεν έχει αυτοδυναμία. Άρα θέλουν μονομέτωπο κατά της ΝΔ με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά δεν είναι αντάξια των περιστάσεων. Περιχαρακώνει το ΚΙΝΑΛ με ψευδέστατα ιδεολογικά διλήμματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ (Δεξιά, Νέα Δεξιά, νεοφιλελευθερισμός, σοσιαλδημοκρατία κ.λπ.) και χάνει την ουσία, που είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και τη βαθιά πολιτική παρακμή που κρατά ήδη ΔΕΚΑ χρόνια και που με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε τραγικά χειρότερη.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά φαίνεται να επιλέγει την παράταση της κρίσης, ακόμα και τη χειροτέρευσή της, αν ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίσει την αδιανόητη ανευθυνότητά της. Ευτυχώς, όμως, είναι στην κάλπη που θα κριθεί το σχέδιο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τη δήθεν αρχηγό. Ποιος θα ψηφίσει επιστροφή στον πάτο του βαρελιού;