Όταν η Νοτοπουλου δικαιώνει τον Κυρανάκη - Free Sunday
Όταν η Νοτοπουλου δικαιώνει τον Κυρανάκη

Όταν η Νοτοπουλου δικαιώνει τον Κυρανάκη

«Greek to the core, ήσουν πάντα ένας από εμάς»έγραψε η κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου σε προεκλογικό της μήνυμα για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στον κ.Γιάννη Ούγκο Αντετοκούνμπο.

Ο κ.Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας πολίτης. Αυτό είναι μία ιδιότητα η οποία δεν μπορεί να είναι «στον πυρήνα», «to the core», που λέει η κυρία Νοτοπούλου. Είναι ένα νομικό καθεστώς.

Η οικογένεια του κ.Αντετοκούνμπο έχει καταγωγή από τη Νιγηρία και έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα με βάση τις προβλέψεις του ελληνικού δικαϊκου συστήματος.

Το να αποκαλεί η κυρία Νοτοπούλου, «Greek to the core» έναν έλληνα πολίτη νιγηριανής καταγωγής, είναι προσβλητικό ακριβώς σε αυτήν την καταγωγή του. Το ελληνικό σύνταγμα δεν αναγνωρίζει καμία δυνατότητα διαφοροποίησης της συμπεριφοράς του Κράτους απέναντι στον Έλληνα πολίτη, είτε είναι από την Κομοτηνή της Θράκης, είτε από την Ιεράπετρα της Κρήτης, είτε από το Λάγος της Νιγηρίας.

Το να μην αναγνωρίζεται στον κ.Αντετοκούνμπο, η νιγηριανή καταγωγή είναι εξ ίσου ρατσιστική συμπεριφορά με το να μην του αναγνωρίζεται η δυνατότητα να γίνει Έλληνας πολίτης, επειδή το χρώμα του δέρματος του δεν ταιριάζει με αυτό της πλειοψηφίας, ή δεν είναι ορθόδοξος.

Διότι δεν του αναγνωρίζει δομικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του. Παράλληλα, όμως, η κυρία Νοτοπούλου δικαιώνει τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι θέλει να δίνει επιδόματα μόνο σε Έλληνες.

Διότι σύμφωνα με την κυρία Νοτοπούλου, ο κ.Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας «to the core», επειδή είναι Έλληνας πολίτης.

Αυτό είπε και ο Κυρανάκης.

Και σε κάθε περίπτωση, τα δικαιώματα τους στην Ελλάδα με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, δικαιούνται και υποχρεούνται να ασκήσουν όσοι είναι Έλληνες πολίτες με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, και όχι με βάση το χρώμα του δέρματος ή το θρήσκευμα.