Με ενισχυμένη αναλογική η επόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Με ενισχυμένη αναλογική η επόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με ενισχυμένη αναλογική η επόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η απλή αναλογική είναι για τους άλλους

Σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η απλή αναλογική είναι ένα πολιτικό σύστημα το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει κυβερνησιμότητα, αλλά το βασικό πολιτικό επιχείρημα είναι η ισότητα της ψήφου. Κάθε ψήφος μετρά όσο και όλες οι υπόλοιπες.

Όμως με βάση τη χθεσινή απόφαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος προκύπτει ότι η απλή αναλογική είναι μεν καλή αλλά για τους άλλους.

Διότι το 1/5 των μελών της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από 251 μέλη, δηλαδή 50 μέλη, θα ληφθεί ειδική πρόνοια έτσι ώστε να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία. Άσχετα με το πόσοι θα είναι.

Δηλαδή στην εθνική κάλπη όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι στο κόμμα είναι λίγο πιο ίσοι.

Λίγο; Περίπου λίγο διότι σύμφωνα με πάντα με την ίδια απόφαση της πολιτικής γραμματείας, θα ληφθεί πρόνοια έτσι ώστε “ένα μικρό μέρος των συνέδρων που δεν θα υπερβαίνει το 5% να αποτελείται από προσκεκλημένους, προσωπικότητες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία.

Άρα το 20% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, θα προέρχεται από το 5% των συνέδρων.

ΘΑ μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εσωτερική υπόθεση του κόμματος.

Ακόμη χειρότερα, Διότι πριν τις κάλπες με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής δεν γνωρίζουμε ποιο κόμμα, ποια τάση θα κερδίσει το bonus.

Ενώ πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν...